nak HOTLINK HOT TICKETS free?

5:32 PM Nick 0 Comments

Ada syaratnya..

Snap la gambar pa pon yang korang rasakan agak menarik. Guna enset pon takpa. Contoh gambar macam kat bawah. Editla cantek2 skit. Dah siap EDIT, mail kat NICK gambar tu thru
(nickpenang@hotmail.my)



Nick akan REPLY reload NUMBER kepada gambar yang terbaek dari ladang..
T&C Apply

Temanya sejibik macam gampaq ni.. Nick takmo KORANG edit tulisan guna ADOBE ke apa ka.. Just tuleh guna tangan.. Leyh?
Tulis tentang 1 AYAT yang MENGGAMBARKAN diri Nick (aku)..
Klu kurang jelas, komen kat bawah ni..

Hadiah : Optional
1 X Set 1/4 chicken with 2 sidelines (Nandos)*
1 X RM10.00 Hotlink hot ticket
1 X Ala' Carte Pan Pizza




p/s:
yang terbaek menang
drop ur comment below
sah sehingga 30 Disember 2010

0 comments:

Barcelos in da house @ Sunway Carnival

2:53 PM Nick 0 Comments










....to be continue

0 comments:

mode : jalan jalan uptown n pesta

4:58 PM Nick 0 Comments

Dapat cuti ari Rabu, bestla jugak.. Agak bestla.. Sebelum kuaq ronda2 kat penang tu sempat r tengok dua movie. HANTU MAK LIMAH BALIK KAMPUNG.. Jalan crita agak kurang terhibur aka best.. BEzakan ngan Ngangkung best lagi kot, hantu nya yang best lagi.. The tengok lak movie THEnext3DAYS.. Critanya pasai bini laki ni yang kena tangkap atas tuduhan membunuh yang bukannya salah pompuan tu.. Laki ni pulak bukan hero macam TOm Cruise ka Brad Pitt ka, cumanya sorang lecturer KOLEJ KOMUNITI... Hahaha.. Menarik gak r tengok pengorbanan laki ni sebagai seorang suami dan ayah yang bertanggungjawab.. Zas!
Pas abes tngok wayang ni, wa tunggu sat member wa BERSALIN.. Kononnya baru nak abes kerja.. Trusnya wa pergi batu feringgi dengan NAWAITU nak beli barang kat UPTOWN tu. Last2 tak bli gak, REASONnya kualiti kampung..
Truskan NIAT seterusnya, g PESTA PENANG! hahaha.. otw tu, sempat r singgah kat Persiaran Gurney, Padang Kota n 'blue tower' kat Nautilus Bay.. lama tak p, sampai harga tiket pon tak tao brapa.. utk orang TUA RM3.. Kalau budak2 RM1.. Mlepakla kat sna ngan member budak ni sampai tgh malam.. Dah abes mlepak tu merayau la kami kat tempat lain.. 

Sekian. terima kaseh!

0 comments:

Saya sumbangkan lagu ni kepada kamu! Mmmuah!

3:00 AM Nick 0 Comments

Woah! Arini cuti sememangnya wa tdo ja 24jam kat rumah.. Memandangkan wa rasa agak boring wa p Sunway plannya nak tengok wayang, tapi overshort time.. Dok kedai Bear depan PizzaHut sambil online ja r.. Dahtu member ajak p karoks. Pa lagi! On trus. Dah sebulan ta karaoke, meant sebulan gak r aku tak sumbangkan lagu.. Port karoks seperti biasa, Karaoke Keluarga sebelah restoran Hidayah.. Sorang kebas 5lagu.. Total 15lagu plus2..
Dengan tanpa segan silu aku pilih lagu:
Lena Diulit Intan - Wings
Di sini Kasihku Abadi - Rahmat
Anggapanmu - Ziana Zain (bukan versi kepit)
Kekasihku di Menara - Ukays
Budi Setahun Segunung Intan - Ahmad Jais (kot)
Lagu yang tak bertapis wa! Korang tak patut rasa malu sebab aku yg nyanyi keyh..


Wa punya peberet singer:
Bunkface (rancak)
http://www.emocutez.com

Kyu Hyun (vocal best)
http://www.emocutez.com

Ziana Zain (pitch/vocal tinggi)
http://www.emocutez.com

0 comments:

Kenduri ke Bangi

10:08 PM Nick 0 Comments

Ni story minggu lepas. Kononnya yg lepas disedangkan.. Offday kerja dua hari, so decide nak ikut mak skali n cousin g kenduri cousin kat KL.. G kenduri balik hari r... Plannya nak gerak KL awal sebelum sesak, tapi masalah teknikal buat wa gerak lambat..  Terlebih dua orang lak! Aku cadangkan sumbat je diorang dalam bonet tu.. Tapi atas dasar kemanusian dan hak asasi terhadap kanak2, pak andak aku decide nak bawak ja van. Fuh! Kang dah terlebih ruang.. Macam Alphard gutu!.. hahhaha.. Rehatla kat Tapah kejap tunggu kreta sedara yg semput tepi highway.. Natang tu minum DIESEL, tapi depa p kasi minum PETROL.. Mungkinla.. Lepas semua dah together-gether sedia nak konvoi balik, baru kami gerak g Bangi. Sebabkan aku ni dah tak mai KL agak lama, kebarangkalian SESAT tu ada r.. Terlajak skit ja.. LINGKOP! Termasuk plak lebuhraya LDP n SKVE.. SESAK sampai 3KM cuz ramai orang terkedek-kedek nak g SUARASA TV9..   Sepanjang kesesakan tu, pak andak aku berang la skit.. Dahla lewat ke kenduri.. Makan TARUH(K) ATAS la jawabnya.. Tapi cousin aku sorang lagi ta dapat tahan control sesak trus jadi kepala angin.. Pecut kreta tinggal kami. Mak Tam aku cakap, "sorang kepala gila, sorang kepala angin". Tak tau la depa sampai dulu ka tak..BLABLABLABLA...
Da sampai ja Bandar Baru Bangi, kompius plak ngan seksyen mana kami nak masuk.. 1,2,3,4,5,6,7,blablablabla... Yang lucunya suh cari seksyen 8 dan 10 yang sememangnya ta pernah wujud kat situ.. lepas gaduh2, kami cari ja seksyen 1.. Finally, sampai gak dengan tahap kelaparan yang melampau.. Rupanya sedara kami yang stay KL tu Lecturer UniTEN.. Segan nak masuk. semua pak-pak arab.. Dengan pakaian aku macam ni, aku pretend ja macam aku ni photographer... hahha.. Mewah gak catering diorang ni, satu kepala 14HINGGIT x 3,000 = ?????
Membazir ja! Tapi takpala kalu da kaya.. Sedara aku reserve satu baglo utk kami sedara maranya.. Nak snap pic ngantin da ta dapat cuz sampai lewat. Time nak balik tu agak leceh skit. Nok berkonvoi balik skali mmg susah.. Sorang ikut line kiri, sorang line tengah, sorang line depan n blakang.. Lastly ikut sendiri r nak balik camna... Ikut ja papan tanda ke IPOH.. haha.. Baru aku taw yang UPM, UniTEN, UM n UKM ta jaoh.. Sambil balik tu sempat snap2 pic kat jalan tu.. jumpa kreta mewah n ssh nk jumpa Lamborghini, Porsce, BMWcoupei n Ferrari kat sebelah n depan ja.. Tengah bz pon kreta leh berlanggar, ngatkan bunyi gape.. Blalalalalalala.... 

Dah masuk ja Lebuhraya PLUS, terkandas plak dalam "jam".. 1km takpe la jugak.. Nih sampai 5-6kilometer!! Aiyok!! Sebabnya ada 3-4 kemalangan kat depan utk laluan ke IPOH.. Blom lagi laluan ke KL.. Dah nak lepas sesak tu, aku snap r pic sket.. Rupanya ada 3 bijik kereta/lori terbakar, terbabas, rosak n gelincir.. Hurmmmm... Pak Andak aku yang nampak macam bengang sket ngan jem tu, trus bawak van topspeed! Aiyo! Aku pon tawakkal ja dengan kelajuan tu. Dahla hujan. Terpikir plak naseb aku yang belum kawin lagi ni...Blablabla...
 
ALHAMDULILLAH, SAMPAI GAK KAMI KE KAMPUNG HALAMAN..Syukran!




p/s: untuk perjalanan jauh dan prestasi kreta yang bagus, guna petrol RON97.. Shell*  ^^,

0 comments:

Nandos Dinner/Supper @ Gurney

1:37 AM Nick 0 Comments

Blalablablabla... Bagi staf nandos yang ta dapat g dinner kt KL tu, ada gak r HARAPAN g dinner kat Gurney Plaza.. Hu3.. Bila dipikir balik time g dinner malam tu, memang manyak sui ooo... Dah la terpaksa berbasah kuyup then terjatuh lak.. Haduh! Pedih! Tuhan saja yang tau.. Baru ja nak amik bau sumer makanan, da nak kena balik.. sat sangat.. Ta sampai sejam kat DINNER tu..  makanan pon ta sempat jadi TAIK lagi.. http://www.emocutez.comWA lapar TAW tak! Okeyh! Sempat ja rasa rojak buah, satay, ayam masak pedas.. blalablabla... REZEKI...
......SKIP.......
Wa dapat hadiah gak, MUG! Bukan yang bernasib baik yang dapat hadiah cabutan bertuah, tapi semua dapat hadiah... Kiranya semua bernasib baiklah! bagi spa yang ta dapat hadiah kena bagitau.. Diorang akan kasi hadiah.. Sampai camtu WO.. Member pompuan aku dapat hadiah UTAMA, tv cap COBOY COBY 17".. Geram betul aku ta dapat.. Huh.. Seksa betul time nak baliknya.. Segala bebal semua ada.. Sejuk+lapar+ngantuk.. harap len kali dapat join lagi r event makan2 macam ni..http://www.emocutez.com





(^^,)

0 comments:

Flashback time skolah rendah dulu..

12:27 AM Nick 0 Comments

Ingat lagi time skolah rendah dulu.. Aku slah sorang budak yang agak malas belajar dan salu lewat p skolah.. Tapi aku bukan seorang yang bodoh keyh.. Time pra skola, macam2 ragam. Nak ulas skit pon da lupa banyak da.. Yang masih ingat g pondok kecik dalam kelas tu n kolam kecik... Suka sangat dua benda tu.. Dok dalam pondok main macam.. Salu gak r kena buli... Biasa budak innocent mmg salu kena buli.. Klu ada pluang, nak ja aku alami perasaan budak pa sekolah.. Dulu mmg ssh nak dapat doit. Ssh bangat! Nak dapat 50sen pon macam nak cari RM100 macam la ni.. Skolah rendah dapat RMT, biasala orang tak berduit. Tiap-tiap ari makan free.. Sedap3.. Suka sangat.. Air yang salu minum dulu, air paip.. Kotor? Air paip lebeyh sedap n membuatkan aku agak tembam.. Purata aku minum air paip dalam 4liter sehari... Leyh kira ka bakteria nya? Aku masih lagi sihat.. Klu bab sukan, aku paling minat bola. Cuma time skolah ja ta minat. Hehehehe.. Satu aktiviti yang paling best lepas skolah ialaaaaaaaaahhh.......mandi sungai.. Sumpah best! Tapi skang klu pi ushar balik sungai tu... Sumpah! Amat menjijikkan... Errrrr! (pling troknya, semua member aku tu mandi bogel). Agak kurang senonoh r 5-6 org member aku tu.. Aku ta bogel sebab da sunat.. hehehe..
  Bila ingatkan balik kisah buli, ntah berjaya ka tak org yg salu buli aku dulu.. Klu tak berjaya, meant da kena sumpahan aku la tu.. Hahaha.. (takla buli trok2) Okieh! Best friend time skolah dlu leh kira r... Dua orang ja, skang da tak da papa cuz diorang rasa macam kami ni ada jurang.. Diorang tak berapa berjaya sangt dalam pelajaran.. Ikhlasnya, aku cuma gliga time sekolah rendah ja.. Cuz skolah menengah dah ada pengaruh yang bru.. Aku nak otak aku yang DULU!!! Masa manis yang dulu..






p/s:
(aku ta suka bercerita sangat, cerita lebeyh2 t orang ta paham. Bek stop sini..)

0 comments:

Jom Heboh ini hari!

9:47 PM Nick 0 Comments

Okeh.. Testing.. Testing..
Line clear.. Gua ingin tahulah macam mn sambutan JomHeboh ari ni. Pengaruh terhadap media mmg mendorong wa pergi ushaaarr jom heboh d Batu Kawan siang tadi.. Klu nak kira ramai ke tak, kena bawak kalkulator la kira motor n kreta parking kali dengan 3.. Mungkin 3ribu orang!? Masuk ja JomHeboh tu terdengar da bunyi terpekik-pekik suh bli produk diorang.. Sorry ya, saya mungkin salah seorang daripada beratus (beribu maybe) org yang ta bawak doit lebeyh mau bli barang.. Bla bla bla bla bla..... Wa pon masuk satu booth nak dengar apa yang dikecohkan.. Ops! Al-Kuliyyah..


Booth ni sedang wat demo ttg bisikan halus dan benda asing dalam diri pesakit yaitu Scanning... Bla bla bla lg.. Ustaz ni cakap, jangan taruk nama anak seakan nama anak jin.. Contohnya, Balqis, Patrisya*, Qistina, Zaquan, Maz(s)da, SYAFIQAH dan NAJWA.. Kononnya, pesakit yang bawak nama ni mesti bawak penyakit.. Tak taula... Allahua'lam..

Truskan melangkah ke booth yang lain pulak, AKASIA.. Semua artis ak ta kenal. Cuma sorang mamat ni ja! Ade Putra! hahaha... Hurmmmm... Wa tatao depa-depa ni ngah promote slot apa, sumpah tatao.. Wa cuma mao snap gambar ja.. Gambar pon sipi2 ja...


Ronda punya ronda, pusing punya pusing, wa pi booth Hotlink.. Artis yang ngah 'karaoke' time tu, Tomok n Sofaz.. Tanpa segan silunya wa dengarla diorang nyanyi..sampaila terasa tlinga rasa sakit n nak balik.. Sebelum balik, wa sempat rasa COKLAT STRAWBERI! Sedap!! Nyum3!





Owh! sebelum balik wa tringin nak snap low shutter photo... Ni ha result nya!
Endless!!

0 comments:

Megamal : Dance Competition 2010

11:18 PM Nick 0 Comments

Gua sempat lari dengan member tengok semi final Dance Competition tadi.. Agak r time rehat pon dua jam.. Majoriti peserta, Chinese n amoi-amoi yg seksi banget.. Mahu jd PCD kot.. Video adala rakam sket, tp segan nk CONVERT n UPLOAD kt sini cuz HD Video makan banyak ruang.. Budak sekolah la ni pon da pandai menari seksa-seksi skarang ni... Miaow2... hahaha.. Tapi aku xpect dance macam Wakaka ka.. Giler Battle ka.. Humpp!! Nonton ja la.. Free show ja pon.. Sempat belek sale tadi, ta banyak sangt pon promotion.. Bulan ni da ta dapat berbelanja.. Rrrrrrrr!!!


0 comments:

Pilih GSC atau Nandos?

10:57 AM Nick 0 Comments

Okeyh! Dalam soal kerja, aku pilih Nandos even member tak ramai kt sini. Selepas 3 bulan kerja kat GSC, ramai da aku kenal ngan member kat sini. Tak kurang jugak orang yang kenal aku. Dalam tiga bulan tu aku merasa macam tak da chance nak jadi kaya. So aku resign! Then rezki plak muncul depan mata. Dapat flyer daripada Nandos yang statementnya ada jawatan kosong. Aku tak caya ngan dia punya salary, then wat dunno ja flyer tu.. Aku simpanla flyer tu sampai hancur.. Lepas seminggu resign dari GSC, rasa macam nak kerja balik. Time tu aku selongkar balik flyer yang ditempek dalam raga moto aku slama ni. Aku pilih Nandos nyer.. Basic salary RM1100.00, service charge RM130.00 come with EPF SOCSO deduction.. Berbaloi ma! Doit KWSP aku pon nak beribu da. Insurans pon ada ma! Ta perlula aku merisau merempit ke tempat kerja.. Aku pergi mencuba nasib kat Juru AutoCity tapi nunggu di luar hampir setengah jam cuz gerak hati cakap jgn kerja sini. Then g plak Sunway Carnival the kebetulan ada satu jawatan kosong asalkan raya leyh datang.. Arini interview, sok start kerja da.. Selama kerja kat sini Nandos paling best.. Klu korang nak kawan ramai, pilihla GSC. Tp kat Nandos ni, bos baek punya! Tak danya nak kena tahan maki tiap2 ari.. Kerja berbaloi ngan gaji.. Selama kerja sini aku da tawla serba sedikit ttg Kitchen, Cashier and Service.. Multi tasking lol..

Skian, terima cinta..

0 comments:

Photographer

2:02 AM Nick 0 Comments

Myself : Ruzend

New Photographer :

0 comments:

Shoot with ma New DSLR

8:11 AM Nick 2 Comments

Okie, bila da bli tu mestila kena cuba test kan.. Nak test kepuasan skali.. Hehehe.. Mintak diskaun nyer pasal, memori kad ta dapat skali.. Yang bestnya DSLR ni, dapat rakam video (Full HD video).. ISO speed lak leh cecah 12k.. Aperture hingga f22.. Bajet nak bli D3000 ja, tapi obses nyer pasal terlajak bli 500D. Gempak klu pi konsert atau Jomheboh nanti.. Ni ha part-time model aku tapi tak berbayar.. Nak edit gambar pon rasa malas, 1 gambar ni ja dapat compress.. 1 pic pon dalam 8.++MB..

2 comments:

Facing trouble to send a FAX?

Kat sini gua da try macam mana mahu antar FAX secara percuma melalui internet. SHARING IS CARING kononnya.. Caranya korang taip ja apa2 dokumen dalam bentuk softcopy dan save ikut format Word97 klu dokumen Office Word.. Then search r lama web FREEpopFAX n watla apa yang natang tu suruh wat. Tapi hasilnya dapatla ads diorang dalam kertas fax tu.. Btw thx to that facilities cuz made me easy to send a fax w/o have to go far n waste ma money..

Renung-renungkan dan selamat beramal mencuba.. 


0 comments:

Facebook : Landing Page

10:33 PM Nick 0 Comments

Letih den pikirkan cara nak wat landing page untuk Public Figure Facebook ni.. Akhirnya taw jugak. Kononnya nak tiru macam page Scha Alyahya la ni. Dua jam gak r nak blajar wat natang alah ni.. Alala.. Oit orang kampung, aku da berjaya buat.. hahaha..



Dengan siapnya natang alah ni, aku rasa yang aku ni tak jahil sangatla nak siapkan benda yg aku nak. Semua yang kita nak, SEARCH ja kt tenet even orang bilang "MALU BERTANYA, JALAN AGAK SESAT.." Godek-godekla tenet ni, banyak yang boleh kita blajaq.. Sekian wabillahi taufiq alhidayah..
    Assalamualaikum w.b.t..

0 comments:

AKU DA ANGAU!! Tolong!!

2:24 AM Nick 0 Comments


Sebelum tido, patik nak selitkan story ari ni yang membuatkan beta angau sampai ke la ni.. Kesahnya macam ni rakyat2 ku sekalian, ada sorang gadis comei ni datang makan d RASAMAS, time tu ngah kerja jugak (beta pon terpaksa kerja jugak sebab rakyat mogok tak nak bayar cukai tanah).. Mula fall in love ngan gadis ni yg memakai tshirt kuning berambut stylo gak dengan bersendeng kamera DSLR sebelah dia.. Cantek tu takla, just muka nampak proper n tak jenih pengkit yang lain. Nak mintak no fon dia, SEGAN!
   So, point skang ni beta mahu memberi ganjaran kepada sesiapa yang sudi buat JOINT VENTURE ngan beta agar dapat kenal ngan gadis tersebut.. :D

(argghhh!! kenapa skang?!?)
-klu spa2 ada tips ngorat tu, sharela skit. Tambah2an kepada playboya..

0 comments:

Google AdWords : Free Voucher

1:34 PM Nick 0 Comments

Story ni da lama, tapi baru nak wat kecoh arine.. Terkezut aku pas bgn PAGI selasa lepas after aku dapt surat dr Google.. Trus ja aku bukak surat tu dengan gelojoh.. pa ak buat sampai Google antar surat kat aku.. Klu sal bisness aku x xpects pon haha... Rupa-rupanya ni ha barang depa kasi aku.. voucher RM150.00 untuk iklankan ADS perbadi kat Google. Bagus3.. Tapi ada syaratnyala plak..

  Sedar2 ja aku dah lewat sejam g kerja... Rupa-rupanya aku bangun da tengahari rembang.. Environment mcm baru kol 7pagi.. lappy aku pon tak kejut ak, dia pon sleep jugak.. Cet!!

0 comments:

OFFICIAL MUSIC VIDEO : LOVE ME

3:58 PM Nick 0 Comments

0 comments:

KARNIVAL PERMOTORAN SAMBIL BERAMAL 2010

2:06 PM Nick 0 Comments

Mari beramai-ramai kita memeriahkan Karnival Sukan Permotoran yang berprestij yang dianjurkan oleh Mascommittee Clan. Penyertaan ramai dapat memeriahkan lagi karnival permotoran ini.. Pelbagai aktiviti telah diaturkan bagi pengunjung yang datang dan penyertaan belia-belia dan warga IPT amat digalakkan..


"COMMITED TO EXCEL"

0 comments:

MISI SOLO KE KL:

2:22 AM Nick 0 Comments


Aku buat keputusan yg kurang waras gak r malam merdeka tu...
Pudu
cadangnya nak g KL ronda ronda sat, tetiba ja kena saman ngan polis celakak.. Trus aku p KL nek moto sorang2.. Kat highwap PLUS tu aku sorang ja nek moto berplatkan PHA.. haha.. Jangan ragu2 pencapaian moto aku.. Smua orang tanya, unk wat pa mai/p KL... Aku cakap saja2.. Family pon tataw unless gtau my sis yang aku da sampai R&aR Sg Perak.. Adala ka patt dia tuduh aku tdo umah pompuan aka skandal aku... Aku baekla.. Sampai ja KL, moto aku da semput da.. Ari mkerdeka da la semua kedai ta bukak, ada pon cuma kedai cina tu yang pandai nak kelentong aku.. Aku pandai sal motola.. jangan nak tipu..

So aku carila kedai moto area bangsar/ampang/bukit bintang.. Ari peratma pertama lepak ngan Zudin n tdo kat hotel murah bajet.. Ari kedua lak? hahaha... Malam kedua stay kat umah member sebulu kat Pandan Mewah.. Happening gak g dtown kat sana., macam kat PERDA gak.. Bleh sesat gak r kalu kluar dari kawasan Bandaraya KL.. continue..






0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)