Bertiga ke Parit Buntar

3:54 PM Nick 0 Comments


April 9,10 - Plan mari ni g Sg Petani n Parit Buntar. Sound's like agak meletihkan. Jam 3 bertolak ke sg petani dr Machang Bubok amik masa 1jam15minit dengan keadaan hujan di lebuh raya ke Sg Petani. Then lpas amik member dari SP, trus balik penang ke pantai road road tapau rojak tonggek n Restoran Kapitan untuk makan. Dalam kul 8 lak kami bertolak dr umah ak p Parit Buntar lak n amik masa 37minit. Rasa lama lak tak lepak ber3. Lepak umah fendi dalam kul 11 n bertengkaq nak balik mcmmn then decide taknak balik, then lepakla p Karoks kejap, eman blanja. 7lagu ja kot, then cr kedai untuk mkn/minum. Balik umah dalam kul 1 gak r, lawaknya time bawak moto tu. hahaha. Pagi esoknya bangun lewat nak antar eman balik kolej. Pas mkn trus antar eman balik kolej, yg buruknya wallet dia hilang dahtu esok ada test. Kul brapa ntah balik Penang Sentral amik jacket kt Fendi yg kebetulan nak tgk wayang sorang2, so aku temanla. Enjoy gak ni ak sampai cecah umah ni. 
Tgk cinema kt QB, HTTYDragon n abes sblm jam 5. Terserempakla pulak ngan member dalam Tagged 3 orang yg ngah melepak. Lepas makan trus balik Parit Buntar n sampai jam 8.56mlm n 9.35mlm. Letih dan kepuasan jangan dipersoal. Enjoy! sedihnya, wallet Eman hilang!

0 comments:

McD dengan Fendi

3:35 PM Nick 0 Comments

April 6,7 - Ada orang blanja makan aku, Fendi. hahaha.. baiknya dia sampai dua kali blanja makan McD dua hari berturut-turut kat McD Perda n Caltex Sunway DT. 
Kami lepak gak r kat McD dalam 2,3 jam sblm azan, then p lak R&R Bagan Ajam pas lama tak p. Pastu lak teman Fendi g bli baju kat Megamall n balik singgah makan kt Route 69, PERDA. Sampai umah dlm kul 2 pagi gak r. Geramnya kat Sunway tu xda wireless, geram siot. Wat berat beg aku ja bawak natang ni.


0 comments:

Hujung minggu ke Parit buntar

4:54 PM Nick 0 Comments


Boringnya aku dengan hujung minggu, nak release tense n lepak jap. Actually ak nak ronda2 penang ja, pastu tetiba ja hujan kat parit buntar. Umah ak kat bandar BM, amik masa 30minit ke parit buntar. Parit Buntar ke Jelutong, Penang lak 50 minit.. Dekat ja kan, naik moto r kalu nak cepat. aku gn jalan raya ja, tak guna lebuhraya. Aku sangkakan jauh, dekat ceh.. Seksanya banyak lori besar, treler, kontena.. Berjelaga muka aku yang sopan ni..Cet perasan!
Laluan:
BM-Junjong-Tasek-Relau-Nibong Tebal-Parit Buntar...(pejam mata da sampai)

Bila da sampai terus hujan, alamak spoil... Musim da tiba, redha ja. Terpaksala aku stay umah member aku tu sampai ke malam. Lepas dinner aku balik penang lak. Parit Buntar ke Pulau lak amik masa <40minit.. Gopohnya aku bawak moto..

Thanks Fendi!
hahaha.. Can't forget it!


Date: Saturday, April 3rd

Event: Ronda-ronda/melepak

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)