Shoot with ma New DSLR

8:11 AM Nick 2 Comments

Okie, bila da bli tu mestila kena cuba test kan.. Nak test kepuasan skali.. Hehehe.. Mintak diskaun nyer pasal, memori kad ta dapat skali.. Yang bestnya DSLR ni, dapat rakam video (Full HD video).. ISO speed lak leh cecah 12k.. Aperture hingga f22.. Bajet nak bli D3000 ja, tapi obses nyer pasal terlajak bli 500D. Gempak klu pi konsert atau Jomheboh nanti.. Ni ha part-time model aku tapi tak berbayar.. Nak edit gambar pon rasa malas, 1 gambar ni ja dapat compress.. 1 pic pon dalam 8.++MB..

2 comments:

Facing trouble to send a FAX?

Kat sini gua da try macam mana mahu antar FAX secara percuma melalui internet. SHARING IS CARING kononnya.. Caranya korang taip ja apa2 dokumen dalam bentuk softcopy dan save ikut format Word97 klu dokumen Office Word.. Then search r lama web FREEpopFAX n watla apa yang natang tu suruh wat. Tapi hasilnya dapatla ads diorang dalam kertas fax tu.. Btw thx to that facilities cuz made me easy to send a fax w/o have to go far n waste ma money..

Renung-renungkan dan selamat beramal mencuba.. 


0 comments:

Facebook : Landing Page

10:33 PM Nick 0 Comments

Letih den pikirkan cara nak wat landing page untuk Public Figure Facebook ni.. Akhirnya taw jugak. Kononnya nak tiru macam page Scha Alyahya la ni. Dua jam gak r nak blajar wat natang alah ni.. Alala.. Oit orang kampung, aku da berjaya buat.. hahaha..



Dengan siapnya natang alah ni, aku rasa yang aku ni tak jahil sangatla nak siapkan benda yg aku nak. Semua yang kita nak, SEARCH ja kt tenet even orang bilang "MALU BERTANYA, JALAN AGAK SESAT.." Godek-godekla tenet ni, banyak yang boleh kita blajaq.. Sekian wabillahi taufiq alhidayah..
    Assalamualaikum w.b.t..

0 comments:

AKU DA ANGAU!! Tolong!!

2:24 AM Nick 0 Comments


Sebelum tido, patik nak selitkan story ari ni yang membuatkan beta angau sampai ke la ni.. Kesahnya macam ni rakyat2 ku sekalian, ada sorang gadis comei ni datang makan d RASAMAS, time tu ngah kerja jugak (beta pon terpaksa kerja jugak sebab rakyat mogok tak nak bayar cukai tanah).. Mula fall in love ngan gadis ni yg memakai tshirt kuning berambut stylo gak dengan bersendeng kamera DSLR sebelah dia.. Cantek tu takla, just muka nampak proper n tak jenih pengkit yang lain. Nak mintak no fon dia, SEGAN!
   So, point skang ni beta mahu memberi ganjaran kepada sesiapa yang sudi buat JOINT VENTURE ngan beta agar dapat kenal ngan gadis tersebut.. :D

(argghhh!! kenapa skang?!?)
-klu spa2 ada tips ngorat tu, sharela skit. Tambah2an kepada playboya..

0 comments:

Google AdWords : Free Voucher

1:34 PM Nick 0 Comments

Story ni da lama, tapi baru nak wat kecoh arine.. Terkezut aku pas bgn PAGI selasa lepas after aku dapt surat dr Google.. Trus ja aku bukak surat tu dengan gelojoh.. pa ak buat sampai Google antar surat kat aku.. Klu sal bisness aku x xpects pon haha... Rupa-rupanya ni ha barang depa kasi aku.. voucher RM150.00 untuk iklankan ADS perbadi kat Google. Bagus3.. Tapi ada syaratnyala plak..

  Sedar2 ja aku dah lewat sejam g kerja... Rupa-rupanya aku bangun da tengahari rembang.. Environment mcm baru kol 7pagi.. lappy aku pon tak kejut ak, dia pon sleep jugak.. Cet!!

0 comments:

OFFICIAL MUSIC VIDEO : LOVE ME

3:58 PM Nick 0 Comments

0 comments:

KARNIVAL PERMOTORAN SAMBIL BERAMAL 2010

2:06 PM Nick 0 Comments

Mari beramai-ramai kita memeriahkan Karnival Sukan Permotoran yang berprestij yang dianjurkan oleh Mascommittee Clan. Penyertaan ramai dapat memeriahkan lagi karnival permotoran ini.. Pelbagai aktiviti telah diaturkan bagi pengunjung yang datang dan penyertaan belia-belia dan warga IPT amat digalakkan..


"COMMITED TO EXCEL"

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)