Flashback time skolah rendah dulu..

12:27 AM Nick 0 Comments

Ingat lagi time skolah rendah dulu.. Aku slah sorang budak yang agak malas belajar dan salu lewat p skolah.. Tapi aku bukan seorang yang bodoh keyh.. Time pra skola, macam2 ragam. Nak ulas skit pon da lupa banyak da.. Yang masih ingat g pondok kecik dalam kelas tu n kolam kecik... Suka sangat dua benda tu.. Dok dalam pondok main macam.. Salu gak r kena buli... Biasa budak innocent mmg salu kena buli.. Klu ada pluang, nak ja aku alami perasaan budak pa sekolah.. Dulu mmg ssh nak dapat doit. Ssh bangat! Nak dapat 50sen pon macam nak cari RM100 macam la ni.. Skolah rendah dapat RMT, biasala orang tak berduit. Tiap-tiap ari makan free.. Sedap3.. Suka sangat.. Air yang salu minum dulu, air paip.. Kotor? Air paip lebeyh sedap n membuatkan aku agak tembam.. Purata aku minum air paip dalam 4liter sehari... Leyh kira ka bakteria nya? Aku masih lagi sihat.. Klu bab sukan, aku paling minat bola. Cuma time skolah ja ta minat. Hehehehe.. Satu aktiviti yang paling best lepas skolah ialaaaaaaaaahhh.......mandi sungai.. Sumpah best! Tapi skang klu pi ushar balik sungai tu... Sumpah! Amat menjijikkan... Errrrr! (pling troknya, semua member aku tu mandi bogel). Agak kurang senonoh r 5-6 org member aku tu.. Aku ta bogel sebab da sunat.. hehehe..
  Bila ingatkan balik kisah buli, ntah berjaya ka tak org yg salu buli aku dulu.. Klu tak berjaya, meant da kena sumpahan aku la tu.. Hahaha.. (takla buli trok2) Okieh! Best friend time skolah dlu leh kira r... Dua orang ja, skang da tak da papa cuz diorang rasa macam kami ni ada jurang.. Diorang tak berapa berjaya sangt dalam pelajaran.. Ikhlasnya, aku cuma gliga time sekolah rendah ja.. Cuz skolah menengah dah ada pengaruh yang bru.. Aku nak otak aku yang DULU!!! Masa manis yang dulu..






p/s:
(aku ta suka bercerita sangat, cerita lebeyh2 t orang ta paham. Bek stop sini..)

0 comments:

Jom Heboh ini hari!

9:47 PM Nick 0 Comments

Okeh.. Testing.. Testing..
Line clear.. Gua ingin tahulah macam mn sambutan JomHeboh ari ni. Pengaruh terhadap media mmg mendorong wa pergi ushaaarr jom heboh d Batu Kawan siang tadi.. Klu nak kira ramai ke tak, kena bawak kalkulator la kira motor n kreta parking kali dengan 3.. Mungkin 3ribu orang!? Masuk ja JomHeboh tu terdengar da bunyi terpekik-pekik suh bli produk diorang.. Sorry ya, saya mungkin salah seorang daripada beratus (beribu maybe) org yang ta bawak doit lebeyh mau bli barang.. Bla bla bla bla bla..... Wa pon masuk satu booth nak dengar apa yang dikecohkan.. Ops! Al-Kuliyyah..


Booth ni sedang wat demo ttg bisikan halus dan benda asing dalam diri pesakit yaitu Scanning... Bla bla bla lg.. Ustaz ni cakap, jangan taruk nama anak seakan nama anak jin.. Contohnya, Balqis, Patrisya*, Qistina, Zaquan, Maz(s)da, SYAFIQAH dan NAJWA.. Kononnya, pesakit yang bawak nama ni mesti bawak penyakit.. Tak taula... Allahua'lam..

Truskan melangkah ke booth yang lain pulak, AKASIA.. Semua artis ak ta kenal. Cuma sorang mamat ni ja! Ade Putra! hahaha... Hurmmmm... Wa tatao depa-depa ni ngah promote slot apa, sumpah tatao.. Wa cuma mao snap gambar ja.. Gambar pon sipi2 ja...


Ronda punya ronda, pusing punya pusing, wa pi booth Hotlink.. Artis yang ngah 'karaoke' time tu, Tomok n Sofaz.. Tanpa segan silunya wa dengarla diorang nyanyi..sampaila terasa tlinga rasa sakit n nak balik.. Sebelum balik, wa sempat rasa COKLAT STRAWBERI! Sedap!! Nyum3!





Owh! sebelum balik wa tringin nak snap low shutter photo... Ni ha result nya!
Endless!!

0 comments:

Megamal : Dance Competition 2010

11:18 PM Nick 0 Comments

Gua sempat lari dengan member tengok semi final Dance Competition tadi.. Agak r time rehat pon dua jam.. Majoriti peserta, Chinese n amoi-amoi yg seksi banget.. Mahu jd PCD kot.. Video adala rakam sket, tp segan nk CONVERT n UPLOAD kt sini cuz HD Video makan banyak ruang.. Budak sekolah la ni pon da pandai menari seksa-seksi skarang ni... Miaow2... hahaha.. Tapi aku xpect dance macam Wakaka ka.. Giler Battle ka.. Humpp!! Nonton ja la.. Free show ja pon.. Sempat belek sale tadi, ta banyak sangt pon promotion.. Bulan ni da ta dapat berbelanja.. Rrrrrrrr!!!


0 comments:

Pilih GSC atau Nandos?

10:57 AM Nick 0 Comments

Okeyh! Dalam soal kerja, aku pilih Nandos even member tak ramai kt sini. Selepas 3 bulan kerja kat GSC, ramai da aku kenal ngan member kat sini. Tak kurang jugak orang yang kenal aku. Dalam tiga bulan tu aku merasa macam tak da chance nak jadi kaya. So aku resign! Then rezki plak muncul depan mata. Dapat flyer daripada Nandos yang statementnya ada jawatan kosong. Aku tak caya ngan dia punya salary, then wat dunno ja flyer tu.. Aku simpanla flyer tu sampai hancur.. Lepas seminggu resign dari GSC, rasa macam nak kerja balik. Time tu aku selongkar balik flyer yang ditempek dalam raga moto aku slama ni. Aku pilih Nandos nyer.. Basic salary RM1100.00, service charge RM130.00 come with EPF SOCSO deduction.. Berbaloi ma! Doit KWSP aku pon nak beribu da. Insurans pon ada ma! Ta perlula aku merisau merempit ke tempat kerja.. Aku pergi mencuba nasib kat Juru AutoCity tapi nunggu di luar hampir setengah jam cuz gerak hati cakap jgn kerja sini. Then g plak Sunway Carnival the kebetulan ada satu jawatan kosong asalkan raya leyh datang.. Arini interview, sok start kerja da.. Selama kerja kat sini Nandos paling best.. Klu korang nak kawan ramai, pilihla GSC. Tp kat Nandos ni, bos baek punya! Tak danya nak kena tahan maki tiap2 ari.. Kerja berbaloi ngan gaji.. Selama kerja sini aku da tawla serba sedikit ttg Kitchen, Cashier and Service.. Multi tasking lol..

Skian, terima cinta..

0 comments:

Photographer

2:02 AM Nick 0 Comments

Myself : Ruzend

New Photographer :

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)