Perasmian Maahad Al Mashoor Al-Islami oleh DYMM Tuanku

12:55 PM Nick 0 Comments

Ni kali pertama dapt job sebagai photographer untuk event besar..
agak bermakna buat aku..
di sini aku belajar bagaimana susahnya bersaing dengan wakil media yang lain..
masing-masing mahukan gambar yang terbaik dari sudut yang dominan untuk dimuatkan dalam akhbar...
tapi untungla event ni tak ada sidang media..

Gambar yang susah untuk diambil apabila tibanya DYMM ke majlis..
Lawatan kerja DYMM ke Penang ni bertujuan untuk merasmikan Mahaad Al-Mashoor Al-Islami, anjuran JAIPP..
Seriously mmg sangat letih sbb aku xsident malam sebelum event..
Tapi gigih jugakla nak teruskan JOB..


Thanks to Abang Fairuz & Pali aka Lola Pazos atas tawaran dan kerjasama..

gambar ni hasil dari Nikon D80 kakak aku..
tobat ta faham sangat functionnya..


p/s: baru hari ne nak release post.. ^^,

0 comments:

Photography Workshop : Composition

3:05 PM Nick 0 Comments

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kursus part kedua ni kami belajar tentang composition...
dalam fotografi ni, tiada peraturan yang perlu dipatuhi cuma panduan yang perlu diikuti..
Antara komposisi yang disenaikan dalam BENGKEL ini adalah:
| line | tekstur | pattern | balance | rule of third | crop | symmetry | framming | viewpoint | dept | background |
Kami cuma perlu lakukan 8 daripada komposisi diatas..
Lokasi photoshoot at Taman Rekreasi Parit Buntar


thanks to Kak/Cik Wani yang menganjurkan bengkel fotografi ini secara percuma dan Syadwan atas jemputan..
credit to talent..

0 comments:

Talent : Pirox Khairil

2:38 AM Nick 0 Comments

Semalam.. 1 klas klas ja ada.. ADVERTISING..
ABES klas, settle lak URUSAN pemindahan HOSTEL..
pastu trus G SUNWAY, mlepak ngan member aku sorang ni..
hahaha.. GILIRAN member lain plak aku LUANGKAN MASA..
 
 

bukan kuaq photoshoot pon
pas makan, kami TENGOK wayang lak, KUNGFU PANDA..
dalm dok asyik tengok WAYANG uh, teringat satu benda..
KUNCI MOTO AKU

aku apa lagi, TAWAKKAL ja la harap2 moto tak HILANG..
tunggu dulu abes wayang..
LAST2, moto aku di "CHAIN & FINE RM5"..
takpa! daripada HILANG...
menangis aku..

0 comments:

Casa talent : Fendy (part ii)

12:34 PM Nick 0 Comments

 
 
 
 
 
 

0 comments:

Outing to Pasir Panjang & Karaoke

12:32 AM Nick 0 Comments

PLAN td cadang NAK tengok wayang, tapi ada klas pulak.. SENTAP wan.. ^^,
SO, postponed la.. ME biar ja WAN ni DOK umah sementara me habis klas.. hahaha
 
 
 


p/s: very happy this outing.. lalalala~~

lepas release tension karaoke then balik, sleep tight..

0 comments:

Projek di Sedim

3:25 PM Nick 0 Comments

 Ni kerja untuk hari ni....
Tengokkan Lokasi Projek Komunikasi kami... ^^,

Ni skang kami tengah bincang pasal program kami
 Do some MEETING n get Quotations...
 Dewan serbaguna untuk program
 Tapak perkhemahan bakal berlansungnya PROGRAM kami
 Singgah makan sebelum BALIK ke RUMAH
 Ni laPORT kami makan kat SEAGATE... Nimat


p/s: ni bukan phoshoot, so gambar ta elok sangat..

kalu spa yang berninat nak SERTAI nanti... Mesej la...

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)