Buka Puasa with Ifty

10:54 AM Nick 0 Comments

Tempatnya at Gurney Drive Seaside
Mengadap Overtime Restaurant
 
 
  Cantik gak Ray Ban aku ni. hahahahaha!!!
 
 Dalam pukui 7 macam tu, kami trus pi tempat berbuka.
Try tempat baru, JEMPUTRI.
Tempat yang agak EXCLUSIVE+Expensive.
 
 Kul 10.30mlm baru dapat TURN gunting rambut.. Lambat doe!
Hasilnya! Ni la!
-.-" tak nampak perbezaan langsung!

dah abes! Balik!

0 comments:

999 ja pilihan aku

5:15 PM Nick 0 Comments

Dari kecik sampai sekarang.
Pernah kamu semua dail 999?
Majoriti mestilah tak pernah.
Tapi aku dah guna sebanyak dua tiga kali.
Bangga la jugak.

Bagi yang tak tahu, 999 adalah talian kecemasan yang menyambungkan kesemua rangkaian POLIS, BOMBA, AMBULAN dan PERTAHANAN AWAM.
Call Centre 999 bertempat dia Negeri Melaka. So, sebarang panggilan akan disambungkan terus ke CC Melaka. Kenapa perlu Melaka? Entah.. Malas nak pk.. ^^,
See, nampak tak kelemahan di sini?

Andai kata anda membuat panggilan 999 dari Pulau Pinang dan ketika itu anda memerlukan Ambulans dan pasukan penyelamat, Call Centre dari Melaka akan menjawab panggilan anda. Dia akan bertanyakan "Kes apa yang sedang anda hadapi sekarang". Jika kemalangan, perlukah sebarang AMBULAN untuk menyelamat? Jika YA, beritahu alamat yang terperinci.. Kalu silap.. Sabor je la..

Pernahla sekali aku kemalangan jalan raya, memang blur sangat. Aku gitau ja CallCenter 999 tu, aku xcident kat Tokong Ular.
Then, PULUN la ambulan dok cari aku.

Tu belum lagi TIME aku xcident kat Kulim, separuh pitam nak crita kat CallCenter LOKASI aku xsident.. -.-"


Teladannya, jika berlaku sebarang kecemasan cubala berikan alamat yang penuh dan terperinci kepada Call Center.
Sebabnya prosesnya macam "radio buruk gak".
Call Center 999 dari melaka akan sambungkan kepada hospital yang terdekat dengan alamat yang kita berikan tu. Kemudian kita akan disambungkan dengan kelindan ambulan tu.
Kalu silap, tak sampai la bantuan. Paling tak pon, mangsa da jadi mayat baru ambulan datang.

lalalalalala

Info 999
Satu Negara Satu Nombor 999
 
Rakyat Malaysia kini hanya perlu menghubungi satu nombor kecemasan iaitu 999 untuk mendapatkan bantuan kecemasan membabitkan polis, bomba, hospital dan Jabatan Pertahanan Awam.
 
Para petugas terlatih dan profesional dari Pusat Perkhidmatan Panggilan Kecemasan akan mengendalikan talian kecemasan 999 yang dilengkapi data mengenai kecemasan dan lokasi berbentuk digital. Sebarang panggilan kecemasan oleh orang ramai seterusnnya akan dikendalikan oleh Penyedia Perkhidmatan Kecemasan mengikut jenis kecemasan yang dilaporkan.
 
Panggilan kecemasan 999 adalah percuma. Sebarang panggilan kecemasan akan dijawab dalam masa 10 saat.
 
Sistem penerimaan panggilan kecemasan 999 yang dipertingkat membolehkan usaha mengenalpasti setiap panggilan yang dibuat, kerana nombor pemanggil akan tertera dan dapat disimpan untuk rekod atau rujukan.
 
Ini dapat membantu mengelakkan keciciran ketika panggilan kecemasan dibuat di samping memantau panggilan palsu.
 
Setiap panggilan palsu boleh dikenakan denda RM50,000 atau penjara setahun atau kedua-duanya mengikut Seksyen 233, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

0 comments:

Ke Bazaar with Mall

11:54 PM Nick 5 Comments

Hampir setahun da tak jumpa budak ni.
Ramai kenal kot kannn.. ^^,
Lepas pergi bazaar at PERDA, lepak jap kat RNR Bagan
Adala dalam 20minit.. Nak snap3 jap..
Edit satu gambaq sat.. haha.. Cute..


Sekian, SELAMAT BERBUKA.. ^^,

5 comments:

Shopping Kasut Raya

2:04 PM Nick 2 Comments

Kononnya nak cari kasut raya r untuk tahun ni.
Bukan aku, tapi member aku merangkap adik kesayangan aku time skolah dulu.
**beza umur setahun jer -.-"

Time ni kami ngah berbuka POSA at Restoran ikan bakar kat Batu Uban.
Tensionnya, FULLY BOOKED!


Tapi nasibla datang berdua ja.. ^^,

Nih kat Queensbay dah. Kasut yang dicari takda saiz.
Minat sgt Ben ni dengan PUMA Cabana.
Takda qeja. Boring2 pos sat.
Boring dok tunggu kasut!
Angle yang berbeza. Nak test lens ja ni.
Rasanya pic ni okie lagi kot
Dalam banyak kasuk brand PUMA uh, aku minat yang kaler coklat uh.
Tak mampu masa ni nak beli kasut uh, xda diskaun.
Sepasang RM339.00
 Ni atas feri dah. Dah dapat kasut, BALIKLA!

Sekian untuk harini.. : )

(ada lagi pic yg cun neh)

2 comments:

New Talent : Wafa

10:21 PM Nick 0 Comments

Ni ha HERO terbaru untuk SIRI kali ni!
Mukaddimah nya, ni ha! Muka INNOCENT anak sedara aku kat Shah Alam uh..
Bergomoi wif SUGAR GLIDER skali ngan budak-budak innocent ni. ^^,

Comel dak? Depa panggil aku, UDA! Sebab, uda diorang masih lagi MUDA.. Amiiinnn..

Lokasinya at PWTC KL.. ^^,
Agak KOMPIUS lokasi dia!
 

 Time ni ngah bertapa kat Bukit Bintang. Sesuck gak time ni.
 Biaq diorang menyembang sat.. Shhhhh... lalala
 
Candid time DINNER at Pavi


ada lagi gambar... 80% siap!
credit to abg Wafa n Remy..

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)