November Engagement & Wedding

3:30 PM Nick 0 Comments

Tahniah kepada pengantin yang baru melangsungkan perkahwinan pada bulan November ini..
Ramai yang memilih bulan November kerana tarikhnya yang unik dan cantik..

Pernikahan 11.11.11 masihi


Perkahwinan 19.11.11 masihi (Perempuan)

Perkahwinan 20.11.2011 masihi (Lelaki)

Pernikahan 29 Zulhijjah 1432 Hijrah

Perkahwinan 30 Zulhijjah 1432 Hijrah (Perempuan)

Perkahwinan 30 Zulhijjah 1432 Hijrah (Perempuan)

Perkahwinan 1 Muharam 1433 Hijrah (Lelaki)


p/s: bila la pulak cek nk kawin... hu3

0 comments:

Perkahwinan Fiq 20112011

6:39 PM Nick 0 Comments


Ni majlis kahwin cousin Nik..


Kawasan Pokok Machang dan Kubang Menerong.
Meriah jugak perkahwinan ni.

0 comments:

Final Destination Bagan Ajam

9:49 PM Nick 0 Comments

Gempak ja tajuk post.. ahah
Ni hari last kami meronda untuk semester break kali ni..
21hb ni da nak kena daftar masuk balik.. Final Year! Doakan Nik dapat keputusan cemerlang sem depan.

No ideala bila nak kena cari lokasi menarik di bahagian mainland penang ni.
Terutama bila kena cari lokasi untuk Outdoor Photoshoot untuk wedding.

Lokasi pertama sekitar Pantai R&R Bagan Ajam.
Sekalipon tercemar pantainya, tapi ramai lagi yang datang sini.
Satu-satunya tempat yang dikira okie la kalu nak visit pantai area mainland Penang ni.
 

Second place at Pantai Robina
Setakat nak tengok pantai boleh la. Kalu nak mandi, geli gelimat tengok air dia.


Last place kat taman berdekatan Jalan Pantai, Bagan. Next to rojak tonggek.
Nice je tempat ni, tapi da nak reput da titi kayu kat taman ni.


Terus jer habis snap3 gambar. Singgah sat kat Kapitan Rest. untuk transfer gambar and online sampai pagi.
Sambil dine-in tu, orang kuat group Icon Community kasi tawaran join group diorang as a photographer. Insyaallah akan saya join untuk gempakkan Icon Community bahagian utara.
**Icon Community macam agensi modelling la - ada option untuk Model |Talent | Photo | Design | Dance | Travel dll.

Balik jer rumah, terketar-ketar then pagi esoknya demam. Kesian kat cek.
Tapi lepas Maghrib da lega sikit.


p/s: jumpa lagi yer semester break depan Ily Idin.

Seriously I need talent perempuan lepas ni. Kang dicop photographer tutt pulak.

0 comments:

Test New Flashgun : Ily Idin

7:02 PM Nick 0 Comments

Nik baru ja beli Flashgun atau Flashlite untuk Slave tangkap gambar kahwin.
Then cuba praktiskan pulak Flashgun baru untuk seseorang.
Tak lain lagi, talent la..
Saifuldin Ishak
 


ada lagi gambar shoot kali ke 3 (klik)

pee ass : tuan empunya badan kasi upload, wa upload jer la.. no controversy..

0 comments:

Namanya Idin Ishak

5:29 PM Nick 0 Comments

Hari ni meronda lagi.
Kali ni ke Balik Pulau pulak.
Pelan nak makan Laksa Janggus, Rojak Tonggek dan Tengok wayang.
Sebelum naik feri uh, p tapau lu Rojak Tonggek kat Pantai Road tu.
Sudah bersih rupanya tempat tu. Gud!
Turun ja dari Feri Penang, trus throttle ke Balik Pulau. Kesian kat Idin, ada sakit jantung. Hahaha.. Kona sana kona sini da sampai tempat pertama, Pasir Panjang.
Teringin nak mandi, tapi ombak tinggi dalam 1meter lebih gak ar.

So kami snap-snap kejap sampaila hujan lebat. Pergh!
Syok3.
Seksi Woooo Idin...!
Cakap Idin, dia tak biasa orang snap2 gambar dia. I'm the first.
Okay, takpala. Nanti biasala.

Lepaih p pekena Laksa, kami pon tergoda ngan HIJAU PADI yang memukau.
Tenang sangat tengok. Kat Balik Pulau pun ada sawah padi hokeh.
 Time ni pekena Laksa sat Kat Kampung perlis tu.. So so jer la bisa da rasa banyak kali.
Nak cerita whole trip memang banyak ar, so kita layan ja gambar.
Lebih 300snap. Kalah model Che.

**Idin seksi!
**gambar semua pakai Kit Lens ja. No flashgun. So kurang cantik sgtla.

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)