Affiliations | ManggaAds Innity Advertlets Nuffnang

4:24 AM Nick 0 Comments



Bagi yang berblogging hari ni saya nak kongsi sikit dengan korang semua pasal Ads yang sesuai untuk korang letak dalam blog atau website korang. Ads yang di kongsi ni sesuai untuk blogger di Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunai.
Ads ni selain  Google AdSense, Bid adverlets dan lain-lain, yang ni syarikat luar negara punya tapi apa saya nak kongsikan hari ni pasal iklan daripada Nuffnang,Innity,Adverlets dan Magga Ads.

1) Mangga Ad

Kelebihan
  • Selain earning CPC, Mangga Ad turut mempunyai earning berdasarkan impression yang bergantung kepada jumlah pelawat @ unique visitor.
  • Mempunyai reputasi yang baik kerana merupakan anak syarikat Utusan Malaysia.
  • Mempunyai Friends Widget di mana blogger boleh menambah rakan blogger sebagai partner.
Kelemahan
  • Kurang iklan dipaparkan, mungkin masih kekurangan advertiser.
  • Dashboard yang tak mesra pengguna dan mengelirukan.

2) Innity
Ads ni sesuai untuk Blogger yang mempunyai minimum 100 000 ribu  pageview sebulan, senang cerita website atau blog yang famous



Kelebihan
  • Bayaran iklan tertinggi berbanding Nuffnang, Advertlets dan Mangga Ad.
  • Banyak jenis iklan yang boleh diletakkan di blog antaranya rectangle (300×250), skycraper (120×600), leaderboard (728×90), head banner (468×60), ballon (260×230), bottoms up (325×90), site take over (780×450), text link dan in-text.
  • Mempunyai option ‘Alternate Ad Management’ di mana blogger boleh meletakkan iklan-iklan lain yang akan dipaparkan secara rotate sekiranya tiada iklan Innity berjalan.
  • Tiada status membership seperti Glitterati Nuffnang. Jadi blogger bebas untuk meletakkan apa sahaja iklan di blog.
  • Bayaran dibuat secara bank-in.
Earning

1. Cost per click (CPC)

2. Cost per thousand impression (CPM)

3. Cost per engagement (CPE)



Requirement
Innity meletakkan syarat untuk blogger-blogger yang ingin berdaftar sebagai publisher. Antaranya ialah 6,000 unique visitors dan 30,000 pageviews sebulan.


3) Advertlets

Kelebihan
  • Earning yang tinggi jika mempunyai trafik blog yang tinggi
Kelemahan
  • Kurang iklan dipaparkan berbanding Nuffnang dan Innity.
  • Lambat membuat bayaran @ buat-buat lupa nak bayar. (berdasarkan pengalaman blogger otai)
  • Minimum cashout RM100, nilai yang besar untuk dicapai oleh sesetengah blogger.

4) Nuffnang
Ads Nuffnang buat mase ni yang terbaik untuk Blogger otai dan baru. Kebanyakkan menggunakan Ads ni. Mudah, Senang, Friendly dll..Try sendiri..
Kelebihan
  • Syarikat pengiklanan yang paling berjaya dan popular di kalangan blogger-blogger Malaysia.
  • Banyak contest yang menawarkan hadiah lumayan dan aktiviti untuk blogger-blogger dianjurkan Nuffnang. Antaranya Event Gatsby Deodorant Street Fair yang telah dicatatkan dalam Malaysian Book of Records untuk ‘The Largest Bloggers Gathering’.
  • Blogger juga berpeluang mendapat tiket wayang free, freebies dan sebagainya.
  • Banyak iklan dipaparkan kerana Nuffnang mempunyai banyak advertiser.
  • Mempunyai dashboard yang membolehkan blogger melihat keyword yang masuk, referrals dan unique visitor.
  • Bayaran dibuat melalui cek. Belum ada kes Nuffnang tidak membuat bayaran kepada blogger.
  • Nilai minimum untuk cashout ialah RM50.00.
Jenis iklan
Leaderboard (728×90), skyscraper (160×300) dan large rectangle (336×280)
Earning


1. Kempen CPC – Anda akan dibayar apabila iklan diklik oleh pelawat.
2. Metered Earning (Kempen CPM) – Earning bergantung kepada jumlah unique visitor semasa iklan sedang berjalan. Anda akan dibayar dengan ‘fixed amount’ untuk setiap unit iklan.
3. Buffered Earning (Kempen Metered CPM) – Advertiser membeli ruang iklan di blog untuk jangka masa tertentu.
Status Glitterati
Mana-mana blog yang hanya meletakkan iklan Nuffnang akan mendapat status Glitterati. Blog yang meletakkan iklan Nuffnang bersama-sama iklan Innity, Advertlets dan Mangga Ad akan hilang status Glitterati. Bayaran iklan untuk blog berstatus Glitterati lebih tinggi berbanding blog berstatus Ordinary. Status Gliterati tidak hilang jika iklan Google Ads diletakan di blog.


Pee Ass : Nuffnang kasi Nik pencen awal. Semua ads dah tidur. Nak gerak pon susah.

0 comments:

LawakXLawak | Ikan Yang Terbesar

12:42 PM Nick 0 Comments

The Biggest Fish


Adrian was boasting to his friend about the biggest fish he had ever caught in his life. "It went like this," Adrian began. "I threw my fishing line out into the lake and before long I felt a big tug at the end of the rod. I had to call three village men to help me pull in the line. The fish was three times my size."
"When did you have this catch?" the friend asked.
"Oh, last night," Adrian replied.
"And where did happen?"
"In my dreams," Adrian said.
How many times have our wishes and fantasies appeared in our dreams?

Ikan Terbesar

Adrian megah dengan rakannya apabila berjaya menangkap ikan terbesar yang dia pernah tangkap dalam hidupnya. "Ia jadi macam ni," Adrian bermula. "Saya melontar tali kail saya ke dalam tasik dan tidak lama saya rasa beban besar pada rod saya dan akhir sekali terpaksa memanggil tiga orang kampung untuk membantu saya tarik memandangkan ikan itu tiga kali saiz saya."
"Bila kamu dapat tangkapan ni?" kawannya bertanya.
"Oh, malam tadi," Adrian menjawab.
"Dan di mana berlaku?"
"Di dalam mimpi saya," kata Adrian.
Berapa kali hasrat dan fantasi kita muncul di dalam mimpi kita?


pee ass : jangan biarkan hasrat kita setakat mimpi dan tidak usahakannya

0 comments:

Lawak Ilmiah | Makanan paling berbahaya

9:49 PM Nick 0 Comments


The most dangerous food

A dietician was giving a health and longevity talk to a group of people. "The food we put in our stomachs can affect our health adversely... they can kill us in no time,"
she began. " red meat is bad. Soft drinks erode your stomach walls. Hawker food is loaded with MSG. Canned food contains carcinogens. Even our drinking water is filled with germs. But there is one food which when consumed, will cause the most grief, pain and suffering for years after taking it." A 65-year-old man in the front row stood up and said, "Ma'am, I know what it is - wedding cake."


A successful marriage brings blessings and happiness. On the other hand, a failed one can cause untold misery and suffering.

Makanan yang paling berbahaya

Pakar pemakanan telah memberikan satu ceramah kesihatan dan lanjut usia untuk sekumpulan masyarakat. "Makanan yang kita masukkan ke dalam perut kita boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan kita... Ia boleh membunuh kita dalam masa yang singkat," Tambahnya lagi. "Daging merah sememangnya tak elok. Minuman ringan (berkarbonat) menghakis dinding perut anda. Makanan penjaja penuh dengan campuran MSG. Makanan dalam tin mengandungi karsinogen. Malah, air minuman kita pula dipenuhi dengan kuman. Tetapi ada satu makanan yang apabila dimakan, akan menyebabkan kesedihan yang paling, sakit dan menderita selama bertahun-tahun selepas mengambilnya. " Seorang lelaki berusia 65 tahun yang berada di hadapan sekali faham dan bangun menjawab soalan itu dan berkata, " Cik, saya tahu apa yang Cik maksudkan itu - kek perkahwinan!"

Sesuatu perkahwinan yang berjaya membawa rahmat dan kebahagiaan. Sebaliknya, yang gagal boleh menyebabkan kesengsaraan dan penderitaan yang tidak terperi.

0 comments:

Berita | Izwan Pilus meninggal dunia

6:57 PM Nick 0 Comments

Kepada ulasan Aril yang terdahulu, beliau mendakwa dia dan abangnya mungkin disihir atau perbuatan khianat pihak tertentu. Sebelum ini Aril dan Allahyarham dimasukkan ke hospital berikutan demam panas yang berlarutan. Aril dibenarkan keluar pada Sabtu lepas.
Dikhabarkan bahawa arwah meninggal dunia disebabkan jangkitan kuman pada darah dan jangkitan pada paru-paru.
Namun sebab sebenar kematian arwah belum dapat dipastikan lagi.
Kalau betulla, kita sedekahkan Surah Al Fatihah kepada beliau..
Ramai yang tahu Allahyarham merupakan seorang penyanyi dan abang kepada Aril AF yang penah membawakan lagu popular Kembali Senyum dan Indah Lelapku.
(gambar daripada Berita Harian online)

Takziah diucapkan kepada keluarga Allahyarham Izwan Pilus.

0 comments:

Stresskan roomate anda!

4:27 PM Nick 4 Comments

Bengang dengan roommate? Tak bengang pon, mesti nak bermanja-manja kan? Che kasi TIPS Ohsemm kat korang semua.. Mesti cuba!

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bahawa takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor berdengkur.http://www.emocutez.com

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit sambil gedik2. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"http://www.emocutez.com

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.http://www.emocutez.com

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"http://www.emocutez.com

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" http://www.emocutez.comsambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."http://www.emocutez.com

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"http://www.emocutez.com

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.http://www.emocutez.com

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."http://www.emocutez.com

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.http://www.emocutez.com

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.http://www.emocutez.com

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. http://www.emocutez.comLepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.http://www.emocutez.com

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati.http://www.emocutez.com Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsebut. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.http://www.emocutez.com

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.http://www.emocutez.com

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.http://www.emocutez.com 




hehe..try lah... kiranya dah try turunkan pulak TIPS ni kat rakan yang lain..


Lakukan dengan SERIUS okeh.. Bahasa alim sikit, TAWADDUQ! Baru ohsemmmm!

4 comments:

Naruto 570 : Kurama

5:43 AM Nick 0 Comments

Dalam chapter ni Naruto bebaskan Kurama atau Nine Tail Fox dari kurungan yang selama ni terdapat dalam diri Naruto. Kita Layan..






...to be continue

0 comments:

Kesalahan Peribahasa

6:49 AM Nick 0 Comments

Dari artikel Harapkan Pegar, Pegar Makan Padi

Today I’m going to talk about a rather important issue in Malay language; which is lost in translation of words from Jawi to Rumi.

Sewaktu menelaah Bukumuka sekejap tadi (takdelah sekejap, adalah dalam 3 jam yang lepas), saya terbaca status kawan saya dari Brunei. Namanya Rashid Rahman Hassan. Nama panjang: Awang Haji Abdul Rashid bin Awang Haji Damit. Untuk yang tak tau, Rashid ialah pemenang tempat kedua Pidato Antarabangsa Bahasa Melayu 2011 dekat PICC awal tahun ni, dan dia mewakili negara Brunei.

Ini ialah status dia yang saya printscreen dari facebook:


Agak menarik status dia! Tiada pagar makan padi. Tetapi burung pegar. Kesilapan berlaku disebabkan perubahan ejaan rumi daripada jawi. 

OK, saya terus mintak keizinan dia nak share, dan lepas je dia bagi kebenaran, terus saya copy paste letak dalam status saya, tapi saya tambah sikit:


Saya tambah bahagian batuk dalam status saya, atau sebenarnya batok. Daripada kecik lagi, saya selalu pelik kenapa “melepaskan batuk di tangga” tu bermaksud buat kerja separuh jalan?

Cikgu-cikgu Bahasa Melayu saya masa sekolah rendah pun takde explain lebih lanjut pasal apa batuk tu. Jadi saya assume maksudnya kita batuk dekat tangga. Tapi memang tak boleh relate, kenapa batuk dekat tangga tu maksudnya buat kerja tak habis? Kenapa batuk? Bukan bersin di tangga ke, sendawa ke, menguap ke?

Masa sekolah menengah, barulah cikgu saya (tak ingat dah cikgu mana...) cakap yang sebenarnya bukan batuk, tapi batok. Disebabkan perubahan ejaan jawi ke rumi, ramai orang tersalah anggap bahawa batok tu bermaksud batuk.

Apa batok tu? Batok tu sebenarnya sejenis perkakas yang diperbuat daripada tempurung kelapa. Adat orang Melayu, sebelum naik ke atas rumah, kita akan basuh kaki dulu dekat tempayan. Batok digunakan untuk menceduk air dari tempayan. “Melepaskan batok di tangga” bermaksud kita tak letakkan balik batok dekat tempat asal, iaitu kita tinggalkan macam tu je dekat tangga lepas guna. Macam lepas guna getah paip dalam tandas, tak letak hujung dia dekat pemegang lah lebih kurang. Daripada situlah ia bermaksud buat kerja separuh jalan.

Inilah contoh batok tu ye kawan-kawan:


“Kau ada batok dekat rumah? Kau mampu?”

Untuk burung pegar pulak, saya cuba google gambar dia. Kemudian jumpa dekat wikipedia.


Namaku Si Pegar, bukan Pagar!

Ha, nilah contoh burung pegar, atau dalam Englishnya berbunyi ‘pheasant’. 
Dekat Malaysia rupanya kita panggil ayam pegar, dekat Indonesia pulak dipanggil burung pegar. Tapi ayam ke, burung ke; kedua-duanya bertepatanlah dengan peribahasa ‘harapkan pegar, pegar makan padi’. OK, patutlah. Selama ni ingatkan pagar. Sebab tulah rasa pelik, kenapa pagar makan padi? Lagipun zaman dulu mana ada orang pagar sawah padi (ada ke? Rasa macam takde...).

Rupanya orang maksudkan pegar. Pegar ni digunakan macam burung hantu lah agaknya. Kawalan biologi untuk membunuh tikus dan serangga perosak dekat sawah padi. Tetapi ketika mengharap burung pegar ini tolong makan tikus dan serangga di sawah, burung pegar ni makan pulak padi. Dia mengkhianati kepercayaan tuan punya sawah untuk menjaga sawahnya daripada dimakan binatang perosak; dia sendiri jadi binatang perosak. Jadilah pepatah ‘harapkan pegar, pegar makan padi’.

Kepada yang membaca, marilah kita mula membetulkan persepsi orang tentang kesilapan-kesilapan terjemahan tulisan Jawi ke rumi. Disebabkan satu huruf je, maksudnya lari terus. Ramai orang yang tak tahu sebelum ni, (mungkin) termasuk cikgu-cikgu Bahasa Melayu.

So kita dah tahu ni, jom sama-sama sebarkan! Jangan biarkan kesilapan ni menghantui anak cucu kita! (ini adalah SERIUS!)

0 comments:

18SX : Urutan Batin Lelaki

1:59 AM Nick 0 Comments

Urut Tradisional Batin | Sebelum Mengurut.

teknik urut zakar lelaki Cara Mengurut Zakar Dalam Rawatan Urut Tradisional

Sebelum menjalankan rawatan urut tradisional batin,pastikan tangan anda (tapak tangan) dalam keadaan normal (tidak sejuk).Jika tapak tangan anda sejuk,gosokkan kedua tapak tangan anda berkali-kali agar ianya terasa panas.Basahkan tapak tangan anda dengan minyak ikan linang jantan @ minyak ikan belacak @ minyak lintah dan terus jalankanurut tradisional batin ini.


Urut Tradisional Batin | Cara Mengurut

urut batin1 Cara Mengurut Zakar Dalam Rawatan Urut Tradisional
1. Urut kelangkang antara dubur ke telur zakar.Urut berkali-kali dengan menekan jari-jari serta menggerakkannya.Lakukan selama 30-60 saat.Pergerakan hanya sehala iaitu dari dubur ke telur zakar sahaja.Pastikan minyak masuk dalam anggota semasa urut tradisionalbatin ini.
2. Bermula dari pangkal zakar,urut dan picit-picit batang zakar berkali-kali.Urut sampai rata.Dimasa yang sama,tekankan dua batang jari ke dalam lubang cincin di pangkal zakar.Peringkat awal ia akan merasa sakit.Teruskan beberapa kali agar lemak,lendir dan angin di dalamnya akan pecah.
3. Semasa zakar mengeras hasil urutan di atas,pegang kepala zakar.Tarik ke bawah ke arah paha kanan dan lepaskan.Ulangi sebanyak 20 kali.Kemudian tarik pula ke arah paha kiri sebanyak 20 kali.Jangan tarik terlampau kuat kerana boleh memberi kesan kepada jaringan saraf yang halus.
4. Pegang kepala zakar yang masih mengeras dan pusing mengikut jarum jam sebanyak 20 kali dan pusing pula ke arah berlawanan juga sebanyak 20 kali.
5. Dalam situasi zakar anda masih tegang,tarik nafas dalam-dalam kemutkan dubur.Cengkam pangkal batang zakar anda dengan tangan kanan,anda akan melihat kepala dan batang zakar anda membesar dan kembang.Gunakan jari tangan sebelah kiri yang dibasahi minyak untuk mengurut batang zakar yang mengembang.Urut dan picit sampai rata dari pangkal ke hujung semasa cengkaman dan mengurut tahan nafas selama 10 saat dan lepaskan.Lakukan beberapa kali.
6. Pegang kepala zakar anda dengan tangan kanan dan geselkan kepala zakar tersebut ke tapak tangan sebelah kiri.Lakukan seberapa lama yang anda tahan.Ini bagi membolehkan anda berjimak dengan lebih lama kerana kepala zakar anda yang besar mengembang sudah tidak geli lagi.

Urut Tradisional Batin | Besarkan Zakar dan Lambatkan Pancut.

Dengan cara rawatan urut tradisional batin di atas,diharap sedikit sebanyak dapat menyelesaikan masalah batin yang anda alami.Cara rawatan urut tradisional batin di atas adalah cara normal sepertimana cara yang digunakan oleh tukang urut tradisional tempatan.Ada juga cara urut tradisional batin yang lebih ‘advance’ lagi di mana ada tukang urut tradisional yang menggunakan cara rawatan urut tradisional batin dengan cara yang susah diikuti.Ilmu urut tradisional batin tersebut mungkin gabungan urut tradisional dari negara lain yang digabungkan dengan cara urut tradisional batin di negara kita.Ilmu urut tradisional batin yang mereka miliki tersebut mungkin mahal bagi mereka untuk diberitahu kepada umum.Sejauhmana keberkesanannya hanya kesan selepas rawatan urut tradisional batin tersebut sahaja yang dapat memberitahunya.
Ada tukang urut tradisional yang memberi rawatan urut tradisional batin kepada pelanggan hanya beberapa minit sahaja  dengan ‘charge’ yang dikenakan begitu tinggi iaitu tidak sepadan dengan tempoh rawatan urut tradisional batin tersebut.Mereka memberikan rawatan urut tradisional batin hanya beberapa minit sahaja tetapi ‘charge’ nya beratus-ratus.Anda mungkin dapat menilainya.
Ada tukang urut tradisional yang memberi rawatan urut tradisional batin ini besertakan kaedah bacaan ayat suci Al-quran.Ada juga yang memberi rawatan urut tradisional batin ini dengan cara penggunaan makhluk halus.Terdapat kes di mana ‘charge’ yang dikenakan untuk rawatan urut tradisional batin makhluk halus ini menjangkau RM20 ribu ke atas.Yang diketahui,sememangnya ada pelanggan yang rela mendapatkan rawatan urut tradisional batin seperti ini.Pelanggan tersebut terdiri daripada orang-orang yang berpangkat dan orang-orang kebanyakan.Bagi mereka duit tidak dikisahkan sangat tetapi batin mesti power.Setahu saya,pelanggan rawatan urut tradisional batin makhluk halus ini akan menggunakan makhluk halus ke mana sahaja mereka pergi.
urut zakar Cara Mengurut Zakar Dalam Rawatan Urut Tradisionalurut zakar 21 Cara Mengurut Zakar Dalam Rawatan Urut Tradisional
Untuk pengetahuan anda,rawatan urut tradisional batin sahaja sebenarnya tidak memadai.Kita tidak sepatutnya percaya kepada makhluk halus.Rawatan urut tradisional seluruh badan juga perlu untuk peredaran darah ke seluruh badan disusuli rawatan urut tradisional batin ini.Tanpa rawatan urut tradisional seluruh badan,keberkesanannya tidak akan ke mana.Badan kita saling bekerjasama untuk mengalirkan darah yang secukupnya kepada setiap anggota badan kita termasuk anggota badan zakar kita.Tanpa aliran darah yang betul,darah yang mengandungi nutrien yang berzat dan sihat tidak akan sampai dengan baiknya ke anggota zakar kita dan seterusnya memberi kesan yang tidak baik kepada kesihatan zakar kita.Zakar tidak mendapat bekalan darah yang mencukupi,susah bagi ia untuk hidup.Jadi sebaiknya,rawatan urut tradisional batin ini dimulai dengan rawatan urut tradisional.

0 comments:

Fesyen Ikat Tali Kasut

3:31 PM Nick 2 Comments


Style n ohsemm kan fesyen kasut ni. Dalam 15 jenis fesyen ikat tali kasut jugak la.. Anda mampu try semua jenis ikatan tali kasut ni? Ada masa?


Source : http://www.gempak.org

2 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)