Tutorial Pasang CommentLuv Di Blogspot

11:52 PM Ruzend Mohamad 0 Comments




Ariffshah buat tutorial ni dengan harapan dapat membantu para blogger ni untuk pasang CommentLuv di blog mereka.



CommentLuv ni banyak membantu kita dapat lebih banyak komen kat blog kita. Kalau dah pasang CommentLuv, sekurang-kurangnya kita dah bagi backlink sebagai ganjaran kepada orang yang komen kat blog kita. Backlink ni penting untuk dapat pagerank yang lagi bagus, dan pagerank penting supaya blog kita akan diindex terlebih dahulu dan diberikan prioriti dalam Google search. Jadi kalau blog yang ada pagerank tinggi masuk pertandingan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL, peluang dia lagi tinggi untuk dapat listing kat page pertama Google search untuk keyword HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.
Langkah-langkah untuk memasang CommentLuv di Blogspot:
Cara paling senang nak pasang CommentLuv adalah dengan memasang IntenseDebate kat Blogspot korang. Register kat IntenseDebate.com.
1. Login dan klik Install IntenseDebate.
2. Dah add tu, jangan continue dengan step dia lagi. Klik Sites> Blog anda> Plugins> Activate CommentLuv. Edit la segala options yang ada, boleh letak Facebook share button sekali kalau nak.
3. Dah set up, klik Tools> Reinstall.
4. Select installation type: Aku cadangkan supaya pilih Template. Tak susah sangat sebenarnya.
5. Install only on all new post, kalau tak komen-komen lama akan hilang (hidden).
6. Buka Blogger.com> Dashboard> Blog anda> Layout> Edit HTML> Download Full Template.
Pastikan korang simpan copy .xml file tu seperately, just in case kalau apa-apa terjadi, boleh restore balik.
7. Browse file .xml tadi, klik Upload file and continue.
8. Dah upload, copy code (CTRL+A dan CTRL+C) yang telah di modify.
9. Lepas tu pergi semula ke Blogger.com> Dashboard> Blog anda> Layout> Edit HTML>, paste (CTRL+A dan CTRL+V) code baru.
Dah klik Plugins, akan ada senarai keluar kat sebelah kanan, klik Activate CommentLuv
Kalau berjaya pasang CommentLuv tu, akan nampak macam ni
Blog yang ada IntenseDebate dan CommentLuv adalah seperti blog Denaihati, penganjur pertandingan HIIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Dengan adanya IntenseDebate ni, rasanya word verification yang annoying kat blogspot tu akan hilang la kot.
Ada banyak lagi options kat IntenseDebate yang korang boleh try. Tapi setiap kali nak buat, kena reupload template balik la. Tu sebab korang kena finalize awal2 masa kat step no.2.
Aku harap tutorial pasang CommentLuv di Blogspot ni dapat membantu untuk memantapkan lagi blog korang dan aku harap tutorial ni lengkap la (2 jam buat research). Kalau ada yang tak cukup atau ada soalan boleh tinggalkan komen kat sini dan kalau dah pasang CommentLuv tu nanti bagi tau gak. Aku memang specially bookmark blog yang ada CommentLuv. Everytime korang update dan aku ada masa, mesti aku datang punya. Hehe..
All the best dan selamat berblogging =)
[9.03.2011] Note: Sila tukar comment form ke embed below post, baru intense debate boleh jadi.

**kalau nak cuba, try la komen dibawah
Sumber : Ariffshah

0 comments:

Keislaman Michael Jackson

4:59 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Wow, I'm doing lots of research of how the way Michael Jackson's killed.
Wah tetiba Mat Salleh pulak.

Rumors said, he is killed after he decide to announce to media and public about his conversion to Islam.

Jika anda perasan, sila perhatikan minit 2:48
Dengan simbol illuminati jesus yang ditunjukknya
Sambil menyebut "YOU (illuminati) CAN NEVER GET ME"
Ini adalah salah satu bukti yang dia cuba lari dari illuminati yang memaksanya menyanyikan lagu yang mengandungi lirik yang memuja syaitan.

Michael Jackson has sang songs which contain Satanic lyrics. He didn't like what he was doing, so he refused to sing anymore. He was then purposely infected with vitilago and lupus (skin desease) as a threat. He still refused to sing Satanic songs and was framed for molesting children. He later converted to Islam.
Michael was going to perform his last concert with a rehearsal of "They don't care about us".Do you know what he said on March 5th 2009?



Dia dibunuh melalui cara yang sangat halus.
Melalui suntikan dadah dan penyakit serta menjadi mangsa tuduhan seks terhadap kanak-kanak.


Susah nak nyatakan disini. Mungkin ni bukan dia nyanyi.
Tapi MTV terakhir Michael Jackson disekat daripada penerbitan.






Illuminati juga membunuh icon dunia yang lain seperti Princess Diana.




**bagi sesetengah pihak mungkin hal ni dah basi & ignore je
**komen anda sangat diperlukan jika ini adalah salah


jika betul harap-harap tuduhan terhadap MJ selama ini adalah salah
jangan nak samakan dengan politik di Malaysia pulak



0 comments:

Tokoh Terkemuka yang Dibunuh Illuminati

10:20 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

 
Illuminati : Siapa Mereka

Illuminati adalah suatu pertubuhan rahsia yang terdiri dari beberapa pertubuhan besar seperti Freemasons, Skull and Bones, Bohemian Grove , dan beberapa lagi. Seperti Skull and Bones, hanya orang-orang terpilih untuk menyertai mereka dan biasanya adalah golongan-golongan elite yang akan menjadi golongan pemimpin suatu masa nanti. Skull and Bones berpusat di Universiti Yale , Amerika Syarikat dan di situlah dulu tempat keturunan Presiden Bush sekarang menuntut. Dia , ayahnya hinggakan kepada datuknya adalah bekas pelajar di situ dan kesemua mereka menjadi ahli Skull and Bones.
Pertubuhan-pertubuhan ini menjadikan kemewahan, kemashyuran, kekuasaan dan sebagainya kepada ahli-ahlinya. Dan oleh sebab itu lah ramai dari mereka yang mewah, mahsyur dan memegang kuasa dunia sekarang terutamanya dalam kerajaan Amerika Syarikat. Konsepnya sama apabila seseorang itu membela jin, maka jin itu akan memberi kemewahan, kemahsyuran dan kuasa padanya dan akhirnya dia terus sesat dengan jin tersebut. Dan jangan terkejut, itu lah konsep yang berlaku kepada kuasa-kuasa besar dunia dari dulu hingga sekarang, pengaruh iblis dan syaitan dari golongan jin amat banyak terhadap mereka. Dan ramai juga ahli-ahli ilmuwan yang memiliki kelulusan tinggi termasuk PhD yang menjadi ahli mereka dan menjalankan aktiviti pemujaan syaitan.
Gerakan mereka betul2 secara halus dan teliti, dan kadang2 diselitkan dalam cerita2 kartun untuk kanak2. Saya mahu berikan contoh satu cerita kartun di televisyen yang sudah lama dulu pernah disiarkan tetapi kini disiarkan kembali. Kartun tu ialah ‘He Man, Masters of The universe‘. Saya tidak pasti sama ada itu pengaruh dari illuminati atau tidak, cuma saya mahu kita berhati2 dengan cerita kartun sebegitu yang boleh mempengaruhi minda anak2. Jika anda perhatikan, He Man sememangnya melawan penjahat berwajah tengkorak yang digelar Skeletor. Nampak bagus kan? Tetapi sedarkah kita ketika dia mahu mendapatkan kuasanya itu? He man menyeru “By the power of Greyskull, I AM HE MAN!!!!!! “. Aaa itu lah dialog oleh si He Man tu. Yang jika anda terjemahkan ke bahasa Melayu bermakna , “Dengan kuasa Tengkorak Kelabu, AKU LAH HE MAN!!!”
Nampak di situ He Man menyeru kuasa dari Tengkorak Kelabu, ntah JIN mana lah yang diserunya tu, ih ih ih. Dan begitulah dengan cerita kartun2 lain, waspadalah dan beritahulah anak2 atau adik2 kita tentang bahaya pengaruh di sebaliknya. Kerana konspirasi terbesar dunia menumpukan sasarannya kepada semua golongan termasuklah kanak2 yang masih mudah dilenturkan dan dididik.


Semua mereka ini dibunuh akibat cuba memeluk islam dan mengumumkannya kepada masyarakat dunia.

Kumpulan Rahsia lain 
.
Perancangan 11 September berdasarkan Wang Kertas Dollar dan Filem Hollywood


Perancangan 11 September juga daripada Illuminati
Semuanya konklusi Illuminati pada dollar US
WTC & Pentagon
 




SASARANNYA!



terkejut bukan!


Bawah ni pulak video perancangan Tragedi 9-11 berdasarkan Agenda Rahsia Illuminati

SILA KLIK UNTUK TENGOK VIDEO 
Tajuk : Illuminati Agenda Part 32
(preview video tak dapat upload sini disebabkan keselamatan)


Ingatlah perang salib akan berlaku sebelum munculnya Dajal


Simbol Illuminati ada dimana-mana sahaja. Daripada filem yang anda tonton, tv yang anda tengok, muzik yang kamu dengar, suratkhabar yang dibaca, dan sekalipun produk yang kita beli. Illuminati percaya kepada adanya kuasa pada simbol, dan cara yang lebih baik untuk bersembunyi adalah pada 'plain site'. Rancangan mereka adalah untuk memiliki hak kekuasaan yang penuh terhadap kawalan populasi di dunia bawah satu kuasa kerajaan yang memerintah, a New World Order daripada Illuminati. 


Ianya adalah seperti ini!
 


sekian terima kasih

p/s : harap-harap aku tak dibunuh (serious)

0 comments:

Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal

8:40 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Lagu Asal Shades - Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal

**nyanyian cover oleh taufiq




Ku mencari, Ku mencari
Apakah salahku
Kau buat ku termenung seorangan
Dalam diri sangsi, Akhirnya begini
Perpisahan tak kuduga

Ku mengerti, Ku fahami
Keputusan diri
Biar saja aku sebegini
Permintaan terakhirku, Jangan kau lafazkan
Simpan saja kata-kata

( korus )
Jangan diucap elamat tinggal
Jangan kau ucap selamat tinggal
Jangan diucap selamt tinggal
Kepadaku...

Walaupun seketika...
Walaupun sekelip mata
Simpan saja kata-kata,
Ke akhir hayat yang ada

Walaupun seketika...
Walaupun sekelip mata
Simpan saja kata-kata,
Ke akhir hayat yang ada


0 comments:

Senibina Freemason di Malaysia

6:00 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Kalau kita melihat senibina tempat-tempat menarik di Malaysia ini, sebenarnya ada sesuatu yang terselindung. Kepada yang tidak meminati ataupun percaya kepada teori Konspirasi Freemason, maka abaikanlah gambar-gambar di bawah ini tanpa perlu membuang masa anda yang berharga itu.

Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM), Terengganu..





Sekarang ini, bangunan ini telah dikaburkan jika dilihat melalui Google Maps.
Mungkin kerana sudah terkantoi.
Bukti: http://wikimapia.org/1620361/Kustem-Cross


Putrajaya


Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)
Lagi gambar..

Di Alamanda, Putrajaya.

Presint 5, Putrajaya.

 
Mengapakah Obelisk (Tiang) dibina sebagai mercu tanda? Apakah mercu tanda senibina Islam? Adakah tiang?
Jika kita masih buta dan sentiasa menidakkan tentang semua ini, segala jenis cerita sudah dikeluarkan. Tinggal kita nak tonton sahaja. Tontonlah The Arrival dengan hati dan minda yang sedikit menerima.
Sama-sama kita mencari kebenaran di muka bumi Allah ini. InsyaAllah.


Aada kaitan dengan APCO?


Source: Facebook | Mass edited by Oh! Tidak
OHTIDAK: SURATAN ATAU KEBETULAN?

0 comments:

Cara Dapatkan Semula Glitterati Nuffnang

2:40 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Bagi blogger otai, maybe hal ni just a simple matter and oldskool. Sebab mereka pakai Innity, tough advertising untuk blogger otai. At least 10,000 unique visitor a month rite?

Kenapa status Glitterati boleh digugurkan?
Salah satunya disebabkan ketiga-tiga iklan yang diperuntukkan kepada anda tidak dimasukkan di dalam blog.
Which meant tak ada legal confirmation daripada anda yang mengesahkan itu blog anda.
Sebab kedua, blogger menggunakan advertising lain yang merupakan pesaing kepada Nuffnang. Ingat, Nuffnang tak suka dimadukan. hew3..
Sebab ketiga, illegal klik ataupun lebih mudah faham klik iklan sendiri. Syok sendiri. Anda kliklah banyak mana pon, nilai tak berubah.
Yang tu jer kot sebab Nik pernah alami masalah satu dengan dua jew. Hew3..
**AdSense tak mempengaruhi status Glitterati

Back to cara dapatkan semula status Glitterati. Apa yang perlu buat?
Letakkan ketiga-tiga iklan Nuffnang pada blog (skyscraper|leaderboard|rectangle)
Jika masalah tak dikenal pasti, contact Nuffnang thru official website dia
Based on pengalaman, yang tu saja Nik tahu.

Nuffnang memerlukan masa selama 4 hari untuk mengenalpasti dan memberikan anda gelaran status semula.

Kesan
Tak dapat buka aplikasi Nuffnang Xchange (drive traphic) & Evangelist.
Nilai dan kadar peratus BE dan Kempen akan hilang
Income rugi 70%

Pengalaman
Digugurkan sebab menggunakan iklan MangaAd yang dilancarkan kumpulan Karangkraf*
Bukan tamak, cuma nak try ja sebab masa mula-mula join Nuffnang ta dapat BE lagi.
Hampir seminggu jugak kot nak dapatkan balik status tu.
Kali kedua sebab Nik tukar template blog dan Nuffnang tak dapat trace Iklan diorang. Ambil masa 4 hari untuk dapatkan semula Glitterati.
Kali kedua sebab Nik buang salah satu iklan, iaitu rectangle ads. Then sehari selepas tu dapat semula Glitterati.




**yang tu saja yang nik dapat kongsikan buat masa ni
*sharing is caring...hewhewhew

0 comments:

Lagi Kes Liwat di Georgetown

1:27 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


KENAPA ANWAR ATAU AMBIGA TAK HANTAR PEGUAM UNTUK MEMBELA BUDAK NI??


Mana perginya kumpulan hak asasi manusia yang sibuk membela Anwar dalam kes liwatnya...??Adakah hak asasi ini dikhaskan untuk anwar seorang je?? Adakah orang lain liwat masuk penjara tapi kalau Anwar liwat itu merupakan hak asasi manusia??


GEORGETOWN – Bekas pelajar sebuah universiti tempatan dipenjara 21 tahun dan 11 kali sebatan selepas didapati bersalah melakukan persetubuhan luar tabii dengan dua mangsa berusia 14 dan sembilan tahun, antara Oktober 2010 hingga Mac 2011.
Muhammad Mustakim Mohamad, 23, dari Taman Bukit Gambir, yang sebelum ini mengaku tidak bersalah atas lima pertuduhan yang dikenakan terhadapnya, menukar pengakuan kepada bersalah di hadapan Hakim Sitarun Nisa Abdul Aziz, hari ini.
Mengikut pertuduhan pertama, Muhammad Mustakim didakwa melakukan perbuatan di luar tabii dengan memaksa mangsa berusia 14 tahun memasukkan zakar ke dalam mulutnya, kira-kira jam 5.30 petang, 30 Mac tahun lalu.
Bagi pertuduhan kedua, dia didakwa memaksa mangsa yang sama memasukkan zakar ke dalam duburnya kira-kira jam 9.15 pagi, 19 Mac tahun lalu.
Pertuduhan ketiga, Muhammad Mustakim didakwa memaksa mangsa yang sama memasukkan zakar ke dalam mulutnya kira-kira jam 7.05 petang, 13 Mac tahun lalu.
Kesemua kesalahan itu dilakukan di sebuah rumah di Taman Gambir, Gelugor di sini dan didakwa di bawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan boleh dikenakan sebatan jika sabit kesalahan.
Sementara itu, mengikut pertuduhan keempat, tertuduh didakwa merangsang seorang kanak-kanak berusia sembilan tahun untuk melakukan sesuatu perbuatan melampau di tandas tingkat bawah perumahan yang sama pada 15 Oktober 2010.


Berdasarkan pertuduhan kelima,dia didakwa melakukan kesalahan yang sama pada keesokan hari, kira-kira jam 3 petang terhadap mangsa yang sama.
Kedua-dua pertuduhan itu didakwa mengikut Seksyen 337E yang membawa hukuman penjara sehingga lima tahun dan sebatan.
Sitarun Nisa ketika membacakan keputusannya memutuskan tertuduh dihukum penjara lima tahun dan tiga sebatan bagi setiap kesalahan untuk pertuduhan pertama hingga ketiga manakala tiga tahun penjara dan satu sebatan untuk setiap kesalahan bagi pertuduhan keempat dan kelima.
Mahkamah mengarahkan semua hukuman penjara dijalankan serentak bermulahari ini.
Tertuduh diwakili peguam bela Rosli Ismail dan pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya Sariza Ismail.


**artikel potitik hari ni oleh blogger pembangkang di Penang
Sumber : Empayar Pemuda

0 comments:

Tops Blog : Blog Otai 2011

1:23 AM Ruzend Mohamad 0 Comments


Bila lah aku dapat jadi blogger yang berjaya yang berjaya macam blog otai malaysia yang lain..
Income blog yang mencecah lebih RM 5,000.00.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Kalau boleh seru otai blog ni macam facebook kan senang.
Adalah peluang diorang nak reply. Ahakz..






**top blog - bukannya top websites
*dulu pageviews yang banyak, now unique visitor pulak yang banyak. terbalik. macam trafik stats kena curi pulak. hu3


sumber : blogger.com

0 comments:

Lamaran LIVE Awal & Scha di Propaganza

6:24 PM Ruzend Mohamad 2 Comments



Hu3.. terharunya..


Belum lagi ada lamaran LIVE ni.
Astro bagi sponsor untuk Awal propose Scha secara LIVE ni.


Lamaran ala-ala barat lagi kan, sampai melutut-lutut macam tu.


No komen.


Kawin cepat-cepat and dapat anak yang comel yew..

Tahniah SchAwal

2 comments:

Gambaran di dalam Kaabah

3:22 AM Ruzend Mohamad 0 Comments



Kenapa la hari ni tetiba ja datang seru kat aku utk tengok kisah sejarah ISLAM..

Sampai sedangkan aku boleh menangis.. Okie, aku laki.. Ta patut nangis..
Tapi da air mata da kuar, nak wat macam mana..
Nilah video yang membuatkan aku sebak..
Kisah seorang pelajar UIA bermimpi Rasulullah..

**betul atau tidak, Allahualam



Sebab ingin tahu lagi, aku tengok pulak macam mana gambaran Kaabah dari dalam..
Okie, bukan nak tunjuk baik.. Tapi da terdetik..



p/s: agaknya, paparazzi mana yang tangkap gambar ni?

0 comments:

Lagu Asal Yang Dipakai Iklan Gardenia

12:49 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Lagu Kanak-kanak - Duck Story

Bawah ni pula iklan Gardenia Delicia Waffles



The Duck Song - Kindergarten Song

(Bum bum bum, ba-dum ba-dum)
A duck walked up to a lemonade stand
And he said to the man, running the stand
"Hey! (Bum bum bum) Got any grapes?"
The man said
"No we just sell lemonade. But it’s cold
And it's fresh
And it’s all home-made. Can I get you
glass?"
The duck said,
“I’ll pass”.

Then he waddled away.
(Waddle waddle)
then he waddled away
(waddle waddle waddle)
then he waddled away
(waddle waddle)
'Til the very next day.
(Bum bum bum bum BA-badum)

When the duck walked up to the lemonade stand
And he said to the man running the stand,
"Hey! (Bum bum bum) Got any grapes?
The man said,
"No, like I said yesterday
We just sell lemonade OK?
Why not give it a try?"
The duck said,
"Goodbye."good day

Then he waddled away.
(Waddle waddle)
Then he waddled away.
(Waddle waddle waddle)
Then he waddled away
(Waddle waddle)
'Til the very next day.
(Bum bum bum bum BA-Ba-dum)

When the duck walked up to the lemonade stand
And he said to the man running the stand,
"Hey! (bum bum bum) Got any grapes?
The man said,
Look, this is getting old.
I mean, lemonade’s all we’ve ever sold.
Why not give it a go?"
The duck said,
“How 'bout, no.”

Then he waddled away
(Waddle waddle)
Then he waddled away.
(Waddle waddle waddle)
Then he waddled away
(Waddle waddle)
'Til the very next day.
(Bum bum bum bum BA-ba-dum)
[ From : http://www.elyrics.net/read/b/bryant-oden-lyrics/the-duck-song-lyrics.html ]

When the duck walked up to the lemonade stand
And he said to the man running the stand,
"Hey! (Bum bum bum) Got any grapes?"
The man said,
"THAT’S IT!
If you don’t stay away,duck,
I’ll glue you to a tree and leave you there all day, stuck
So don’t get to close!"
The duck said,
"Adios."

Then he waddled away.
(Waddle waddle)
Then he waddled away.
(Waddle waddle waddle)
Then he waddled away
(Waddle waddle)
'Til the very next day.
(Bum bum bum bum BA-BA-dum)

When the duck walked up to the lemonade stand
And he said to the man,running the stand,
"Hey! (Bum bum bum) got any glue?"
"What"
"Got any glue?"
"No, why would I– oh!"
And one more question for you;
"Got any grapes?"
(Bum bum bum, bum bum bum)

And the man just stopped.
Then he started to smile.
He started to laugh.
He laughed for a while.
He said,
“Come on duck, let’s walk to the store.
I’ll buy you some grapes
So you won’t have to ask anymore.”
So they walked to the store
And the man bought some grapes.
He gave one to the duck and the duck said,
“Hmm..No thanks. But you know what sounds good?
It would make my day.
Do you think this store...
Do you think this store...
Do you think this store...has any… lemonade?”

Then he waddled away.
(Waddle waddle)
Then he waddled away.
(Waddle waddle waddle)
Then he waddled away
(Waddle waddle)

0 comments:

The Lazy Song

1:56 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


**You decide which media you gonna use | Pilih media yang ingin anda guna | Youtube or MP3 player
The Lazy Song - Bruno Mars | Girl's Version


Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

I'm gonna kick my feet up then stare at the fan
Turn the TV on, throw my hand in my pants
Nobody's gon' tell me I can't

I'll be lounging on the couch just chilling in my Snuggie
Click to MTV so they can teach me how to dougie
'Cause in my castle I'm the freaking man

Oh yes, I said it, I said it
I said it 'cause I can

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
Nothing at all, nothing at all

Tomorrow I'll wake up, do some P90X
Find a really nice girl, have some really nice sex
And she's gonna scream out
This is great
(Oh my god, this is great)

Yeah, I might mess around
And get my college degree
I bet my old man will be so proud of me
But sorry pops, you'll just have to wait

Oh yes, I said it, I said it
I said it 'cause I can

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

No, I ain't gonna comb my hair
'Cause I ain't going anywhere
No, no, no, no, no, no, no, no, no

I'll just strut in my birthday suit
And let everything hang loose
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

Oh, today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

Nothing at all
Nothing at all
Nothing at all







others parody song : nothing on you

0 comments:

Set Fire to The Rain

12:51 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Adele - Set Fire To The Rain.mp3 

I let it fall, my heart,
And as it fell you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me

My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet

But there's a side to you
That I never knew, never knew.
All the things you'd say
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

When I lay with you
I could stay there
Close my eyes
Feel you here forever
You and me together
Nothing is better

'Cause there's a side to you
That I never knew, never knew,
All the things you'd say,
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

I set fire to the rain
And I threw us into the flames
Where it felt something die
'Cause I knew that that was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we're already over
I can't help myself from looking for you.

[Chorus:]
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name

I set fire to the rain,
And I threw us into the flames
Where it felt something die
'Cause I knew that that was the last time, the last time, oh, ohhhh!

Oh noooo
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh

0 comments:

Kewartawanan - Contoh Kenyataan Media

4:27 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Press Statement

KFC Malaysia refers to the incident at our outlet in i-City Shah Alam on 6 February 2012 and would like to extend our sincere apologies to all our customers who were present during that day, particularly to Mr Danny Ng Chee Fei, for the unsatisfactory services rendered by our staff and the inconvenience caused.

Our Management has met with Mr Danny Ng and his family and they have accepted our apology. We deeply regret the occurrence of this incident and would like to assure you that it was related to the quality of service provided and not due to any other reason whatsoever. Rest assured, all relevant steps are being taken to review and improve our training programme to avoid the recurrence of such incidents and to provide only the best service to you.

We treasure your comments which have helped us to improve our service and rectify any shortcomings.

On behalf of KFC Malaysia, we thank you for your concern and continuous support.

Alan Au
Deputy President
KFC Malaysia
 

Kenyataan Media

KFC Malaysia ingin merujuk kepada insiden yang berlaku di cawangan kami di i-City Shah Alam pada 6 Februari 2012 dan ingin memohon maaf kepada semua pelanggan yang menyaksikan kejadian tersebut, terutamanya kepada Encik Danny Ng Chee Fei di atas kesulitan yang dihadapi akibat daripada perkhidmatan yang tidak memuaskan yang diberikan oleh anggota pekerja kami.

Sukacita dimaklumkan bahawa Pihak Pengurusan telah bertemu dan memohon maaf kepada Encik Danny Ng dan keluarganya dan mereka telah menerima permohonan maaf kami. Kami amat kesal kejadian seumpama ini boleh berlaku dan ingin memberi jaminan bahawa insiden ini hanya berkaitan dengan mutu perkhidmatan restoran berkenaan dan tidak ada kena mengena dengan perkara-perkara lain. Pihak kami juga kini telah mengambil langkah-langkah untuk meneliti semula dan memperbaiki program latihan kami bagi mengelakkan insiden tersebut berulang lagi, serta memastikan mutu perkhidmatan yang terbaik kepada para pelanggan kami.

Kami amat menghargai segala maklumbalas anda yang telah membantu kami memperbaiki mutu perkhidmatan kami.

Bagi pihak KFC Malaysia, kami ingin merakamkan jutaan terima kasih di atas keprihatinan dan sokongan anda yang berterusan.

Alan Au
Timbalan Presiden
KFC Malaysia
 

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)