Maxis Home Fibre Vs Unifi (RM148*)

1:58 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

limited time offer



home fibre internet. Available now in Klang Valley, selected areas in Penang and Johor Bahru.

Now's the chance for you to enjoy the best fibre broadband deal in town with Maxis Home Fibre Internet. Start enjoying faster speed, unlimited downloads* and free calls at an affordable rate from RM138 per month*. Grab this limited time offer now and start experiencing a richer internet experience!
• Free 100 Minutes to selected IDD destinations
• Free Internet Security

get the best value for your family
Internet speed10 Mbps
Monthly FeeRM138/month (for Maxis postpaid customers)

RM148/month (for all others)

Subscribe now
Quota*unlimited downloads
Free calls toMaxis mobile100 mins
(worth up to RM9/month)
10 IDD destinations
(fixed & mobile numbers)
100 mins
(worth approximately RM30/month)
Singapore, Indonesia, China, Thailand, India, Australia, UK, Taiwan, Vietnam and Japan.
Subsequent charges and calls to other IDD destinations to follow Maxis IDD call rates.
Maxis fixed linesunlimited
Additional free minutes on Maxis mobile100 mins
(worth up to RM12/month)
Free devicesDECT phone & Residential Wi-Fi modem
Free value added servicesInternet Security   Free Internet Security
InstallationFree installation*
(Additional charges will be incurred should you request for non-standard installation)
SubscribeSubscribe now
Share It!FacebookTwitter

* Unlimited quota extended till further notice.
* RM200 installation fee is waived until further notice.
* Installation fee waiver only applies for standard installations.
   For non-standard installations, any additional costs for trenching, retiling, repainting and concealing done by independent contractors will be borne by customer.

   For further information, please refer to FAQs



0 comments:

Tips Cara Hilangkan Jerawat Cara Mudah dan Cepat

10:54 AM Ruzend Mohamad 0 Comments


Lelaki kacak tidak sukakan wanita berjerawat. Semenjak dari dulu jerawat memang menjadi permasalahan utama bagi wanita. Rasanya masalah jerawat hadir pada muka memang tidak disukai ramai termasuk cik tom sendiri. Muka cik tom ini memang jenis berminyak dan berjerawat. Macam2 tips dan produk yang telah cik tom cuba untuk mengatasinya. Kali ini cik tom nak kongsikan Tips Hilangkan Jerawat Cara Mudah dan Cepat tanpa guna produk kecantikan dan juga bahan kimia yang berbahaya. Segala tips cara hilangkan jerawat dalam entry ini pernah dicuba sendiri oleh cik tom masa sekolah dan belajar di universiti.

1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato

Buah tomato ini mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis

Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Kalau takde madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan kalau first time cuba letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis ini panas. Kalau dah biasa boleh sapuan tebal. Tapi kulit kayu manis memang paling mujarab untuk cuba. Cuma kelemahan panas dan bau rempah yang kuat. hee…

3. Hilangkan Jerawat Dengan Lidah Buaya

Lendir lidah buaya (aloe vera) selain dapat menghilangkan jerawat, ia juga bagus untuk menghilangkan parut jerawat. Ambil daun lidah buaya, potong kepada beberapa kerat dan bahagian, kemudian kupas kulit luarnya, sapukan lendir lidah buaya pada bahagian muka yang terdapat jerawat. Ulangi langkah ini pada setiap pagi dan waktu petang. Yang penting berterusan. Paling cik tom suka sapu lidah buaya ini memang best sebab menyejukkan kulit muka.

4. Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi pada diri cik tom. Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.

5. Hilangkan Jerawat Dengan Putih Telur

First, pisahkan kuning telur dengan putih telur. Just ambil putih telurnya sahaja. Pukul sebentar lalu pakaikan ke wajah anda dan diam selama 15 minit. Putih telur ini berfungsi membantu mengurangkan minyak di wajah anda yang seringkali menjadi penyebab timbulnya jerawat. Selepas itu cuci dengan air suam. Selain itu, telur putih ini boleh buang blackhead dan whitehead dengan korang rendamkan tisu dengan telur putih kemudian tampalkan tisu pada hidung. Selepas kering, tengok blackhead dan whitehead melekat pada tisu. Kelemahannya bau hanyir pada telur tapi tips ini pun menjadi cik tom amalkan.

6. Hilangkan Jerawat Dengan Pucuk Jambu Batu

Tips ini rajin cik tom cuba masa sekolah dulu, ambil segenggam pucuk jambu batu (korang jangan pulak ambil daun yang tua, kesian muka.hehe) dan gulungkan pada tangan . Kemudian gosok-gosokkan pucuk jambu batu pada muka. Biarkan beberapa minit supaya kering di muka . Kemudian basuhlah dengan air suam. Cik tom suka bau pucuk jambu batu wangi.

7. Hilangkan Jerawat Dengan Air Basuhan Beras

Air basuhan beras jangan dibuang. Ia turut mempunyai banyak khasiat tradisional. Selawat Nabi sebanyak tiga kali dan basuh muka dengan air basuhan beras tersebut. Jangan dilapkan, biarkan hingga kering sendiri. Selepas kering, cuci dengan air suam.
Semua orang pasti tidak suka jerawat, lebih-lebih lagi jerawat di muka yang menggangu penampilan diri. Selain itu, parut jerawat biasanya tidak hilang dengan mudah dari wajah kita.
Yang penting untuk amalkan tips ini kena rajin dan konsisten. Tahap keberkesanan setiap kaedah yang diamalkan bergantung kepada beberapa faktor seperti kesesuaian dengan individu, jenis kulit, kekerapan amalan dan paling penting kita hanya berusaha namun Tuhan yang menentukan. Untuk mengetahui mana satu kaedah yang sesuai kita kenalah usaha untuk mencubanya Tips Cara Hilangkan Jerawat Cara Mudah dan Cepat ye!

0 comments:

8 Ferrari, 3 Mercedes-Benz, Lamborghini, Skyline terlibat dalam kemalangan

12:35 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Not so sporty now: Japanese police and rescue teams investigate damaged Ferrari cars at the site of a traffic accident on the Chugoku Expressway in Shimonoseki, Yamaguchi Prefecture.
Kemalangan paling mahal dalam sejarah dunia! Mungkin itulah ungkapan yang paling sesuai selepas satu kemalangan berlaku di selatan Yamaguchi, Jepun.

Lapan buah Ferrari, tiga buah Mercedes-Benz, sebuah Lamborghini dan dua kenderaan lain terlibat dalam kemalangan tersebut ketika konvoi kereta mewah berkenaan dalam perjalanan menuju ke Hiroshima.
Damaged luxury cars are seen at the site of a traffic accident on the Chugoku Expressway in Shimonoseki, southwestern Japan, on SundayPolice officers investigate damaged luxury cars at the site of a traffic accident on the Chugoku Expressway in Shimonoseki, south-western Japan, on Sunday
Menurut polis, kemalangan dipercayai berpunca dari salah seorang pemandu Ferrari yang cuba menukar lorong tetapi terlanggar pembahagi jalan.

"Ketika itu konvoi berkelajuan 140-160 km/j. Akibatnya kereta belakang melanggar Ferrari berkenaan."

Namun, tiada kecederaan serius dilaporkan tetapi lebuh raya itu terpaksa ditutup selama enam jam selepas kemalangan.

Laporan media Jepun menganggarkan nilai minimum kerosakan kereta yang terlibat adalah 300juta yen/ £2.5million (RM12juta).


Info Gallery - Pandu laju sangat! Hati-hati di jalan raya ye.
Wiped out: Police said the accident occurred on an uphill curve when the 60-year-old driver of the Ferrari leading the pack lost control while trying to overtake another vehicle
Wiped out: Police said the accident occurred on an uphill curve when the 60-year-old driver of the Ferrari leading the pack lost control while trying to overtake another vehicle
Smash: There was also a Nissan Skyline GT-R - the only current Japanese supercar - involved in the crash
Smash: There was also a Nissan Skyline GT-R - the only current Japanese supercar - involved in the crash
Written off: Sports Nippon estimated the value of the vehicles involved in the crash to be 300million yen (£2.5million)
Written off: Sports Nippon estimated the value of the vehicles involved in the crash to be 300million yen (£2.5million)


Sumber

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)