LTE coverage for Xperia™ smartphones

1:29 AM Ruzend Mohamad 0 Comments


LTE networks are getting more and more common, allowing you to browse the web instantly, stream content, or download movies at high-speed. You’ll find LTE support in a number of Xperia™ smartphones, all the way from the just announced Xperia™ Z to the Xperia™ ion. Each device has a particular range of LTE bands, with corresponding regions that support the service. Read on to get the full list of LTE-enabled smartphones, supported bands, and the available countries where you can use LTE.

0 comments:

Mengatasi Marah dalam Hubungan

6:16 PM Nick 0 Comments



Usually when we fight, and especially in relationships, it is our own internal anger and conflict we are expressing. Yes, there are times in life when we need to stand up to ourselves with whatever degree of force is appropriate, but where people are in a relationship this should not be the case: if our partner requires a fight, as opposed to, say, a heated discussion, then the relationship needs serious work – or our partner has problems and might need your or someone else’s help. In ourselves, by recognizing the roots of conflict, we can obviate the ‘need’ to fight – and be happier.

0 comments:

Photoshoot Saiful, Dataran Merdeka

5:38 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Ini photoshoot yang pertama untuk tahun ni. Jika di KL memang agak busy sedikit nak turun KL untuk photoshoot ni memandangkan hari Ahad dah tak tahu nak buat apa.
BTW, teknik fotografi banyak yang da lupa.

0 comments:

How to Attract HIM or HER?

11:17 AM Nick 0 Comments


It doesn't matter if you just came out of the closet or if you've been dating for years, you still may have a problem attracting girl. To attract her you need to learn the basics of approach/flirting, dress the part and not be afraid of touching.

Difficulty
Moderately Easy

Things You'll Need
Nice clothes
Ability to Approach People
Dance moves

0 comments:

My Dream Car

10:14 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Kali pos pasal personal pulak. Tak kisah kan? Who bother bout me rite?

Masa sekolah rendah dulu ada soalan karangan tentang kereta idaman dan iteww dapat A.. hahaha..
Setiap orang ada kereta idaman masing-masing
Kereta idaman NIck, kereta yang tak mustahil untuk dimiliki.
Tak seperti Ferrari atau Lamborghini

Dream Car pertama Volkswagen Scirocco GTS

0 comments:

Petanda Akan Ejakulasi Lelaki (18SX)

3:09 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Ketahui tanda-tanda lelaki akan mengeluarkan air mani



Ejakulasi (pancutan mani) merupakan salah satu bahagian penting yang dialami laki-laki ketika melakukan hubungan seks. Tapi bolehkah seseorang melihat tanda-tanda lelaki akan mengalami ejakulasi?

0 comments:

Styles of Loving

9:56 PM Nick 0 Comments


In matters of partner selection, it hardly needs saying that different men pursue different qualities, but can be worth remembering that different people desire and love in different ways. Reflecting on how you love, and how others might love, can be beneficial when seeking a partner, or merely a date.

0 comments:

Tema Sambutan Maulidur Rasul 1434H | 2013

9:25 PM Ruzend Mohamad 0 Comments




Sambutan Maulidur Rasul bagi tahun 1434 Hijrah atau tahun 2013 Masihi yang jatuh pada 12 Rabiulawal 1434 bersamaan 24 Januari 2013 (hari Khamis) ialah seperti berikut:


WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH
(Tema peringkat kebangsaan)

0 comments:

Pencarian Bloglist 2013

11:25 PM Nick 0 Comments


Siapa yang boleh sertai?
Blogger yang mempunyai minima 200 unik visitor atau 700 pageview sehari
Aktif dalam blogging

0 comments:

Kredit Ditolak daripada BIS anda?

7:13 PM Nick 0 Comments

Kredit prepaid anda ditolak dan anda tidak tahu puncanya?
Sebabnya adalah seperti di bawah.

Ramai pengguna hotlink BIS yang masih tak tahu yang servis BIS Bonus | Lite | Social | Weekly cuma merangkumi/berfungsi untuk sesetengah aplikasi sahaja.

Sila baca perincian di bawah.


Special promotion happening for BlackBerry® users. For a limited time, you can enjoy: Instant messaging, social networking and email from as low as RM0.70 per day. Choose from a subscription of either RM20 a month or RM7 a week via *100#. 

0 comments:

Download Borang Permohonan BR1M 2.0 Online

7:55 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BR1M 2.0 - Bermula 1 November 2012 pendaftaran untuk BR1M 2.0 bagi pemohon baru telah dibuka termasuk permohonan bagi golongan bujang. Bagi yang telah menerima BRIM yang pertama , boleh juga melakukan kemaskini secara online maklumat terkini anda. Selain secara online , anda juga boleh memuat turun / download borang BRIM 2.0 melalui pautan dibawah.

0 comments:

SKMM Rebate RM200 with UMobile

12:17 AM Ruzend Mohamad 0 Comments


UMobile menawarkan telefon pintar untuk Pakej Komunikasi Belia. Secara jujurnya pilihan telefonnya sangatlah banyak. Tak rugi kalau kita cuba mendaftar untuk pakej ni. Di mana ada Maxis, di situ ada UMobile. Kononnya lah.

0 comments:

SKMM Rebate RM200 with Celcom

7:45 PM Ruzend Mohamad 0 Comments



Nikmati diskaun RM200 Samsung GALAXY Y dengan Pakej Komunikasi Belia

Kali ni Nik pos pula tentang Pakej Komunikasi Belia yang ditawarkan oleh Celcom pulak.
Secara jujurnya, inilah pilihan terakhir anda lah selain operator seperti Maxis dan Digi. Tak dilupakan pula dengan UMobile.

0 comments:

Farah Fauzana Sedia Untuk Kahwin

6:35 PM Nick 0 Comments

“Usaha tapi tak pernah berlaku” itulah kenyataan pengacara, penyampai radio dan pelakon Fara Fauzana ketika diminta mengulas mengenai statusnya yang masih solo dan tidak ada desas-desus mengatakan dia  akan mengakhiri zaman bujangnya itu.

0 comments:

Samsung Galaxy I8190 SIII Mini

11:02 PM Nick 0 Comments




Daftar Pakej Talkmore48 beserta pelan data 1GB atau 3GB

0 comments:

Bunkface Esplanade Countdown

10:39 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Ini band muzik yang Nik dok suka sangat time muda-mudi dlu.. Ehhh!

0 comments:

Fresco Salad Pilihan Kali Ni

6:42 PM Ruzend Mohamad 2 Comments


Lapar benar petang-petang macam ni. Buka chiller cari sayur dan mula la aktiviti.
Menu orang bujang kali ini ialah Fresco Salad.
http://www.emocutez.comSenang!

2 comments:

Siti Nurhaliza Manis Bertudung

6:45 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

http://www.emocutez.com

Inilah gambar artis Malaysia yang sangat cantik buat masa ni dengan trend tudung yang moden.
@CTNurhaliza11 sangat cantik bila bertudung

0 comments:

Sentuhanmu Lagu Untuk Ayah

5:44 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Sentuhanmu - In Team

Ada di sini yang sayang pada ayahnya?
Yang tinggal serumah mungkin lain sedikitla rasa sayang tu kan?
Tapi kita akan hargai dia bila dia dah tiada.
Masa tu mungkin dah terlewat.

Blogging hari ni nak tujukan lagu ni buat ayah aku.

0 comments:

Tips dan Cara Tambah Berat Badan

7:06 PM Ruzend Mohamad 0 Comments



Straight to the point, masalah utama orang yang kurang berat badan adalah kurangnya disiplin.
By definition, kurang berat badan ialah apabila BMI korang jatuh bawah skala normal iaitu kurang daripada 18.5. (Sila tanya Encik Google untuk cara kira BMI)

0 comments:

SKMM Rebate RM200 with DiGI

10:11 AM Ruzend Mohamad 0 Comments


Berminat? Here's how you can get the RM200 discount:



Step 1
Pre-register di nbi.skmm.gov.my untuk mendapatkan nombor rujukan.

Step 2
Bawakan Kad Pengenalan, no rujukan dan pas pelajar (jika ada) ke DiGi Store yang berdekatan.


Step 3
Sign up for a Prepaid or Postpaid Mobile Internet Plan to enjoy RM200 off your smartphone.


0 comments:

CSC Gathering Retro at Zebra Square 2013

3:25 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Customer Service Channel (CSC)
Gathering bertemakan Retro Aktif yang dihadiri oleh kumpulan SCC, OM-SRG, Co Office, Retail, MMCC & Telesales.

0 comments:

Malas nak bersihkan rumah

2:46 PM Nick 0 Comments


Rumah dah berhabuk2. Kalu nak kemas rumah tu memang malasla.

0 comments:

SKMM Rebate RM200 with Maxis

8:33 PM Nick 0 Comments



KEISTIMEWAAN KEPADA BELIA
Guess what – impian anda untuk memiliki sebuah telefon pintar bakal menjadi kenyataan! Dalam usaha memastikan semua orang memilikinya, Pakej Komunikasi Belia dengan berbesar hati menyediakan rebate RM200 kepada setiap pembelian 3G smartphones. Sila lihat rencana di bawah untuk tahu cara dan langkah untuk mendapatkannya hari ini! 

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)