Welcome to MyVi 1.5 Owners Community

1:25 PM Ruzend Mohamad 1 Comments

Dengan bangganya setelah sekian lama tak sertai mana-mana kelab komuniti.
Last join pon sms sekolah menengah 2007.
hahahaha..

Di KL ni membosankan jika hidup tanpa bersosial dengan orang ramai tak seperti kampung dahulunya yang bertegur sapa.

Pendek cerita jer la, NIK baru-baru join Kelab Pemilik Myvi 1.5
Dok nampak dah mula nak bersosial.
Boleh tahan sporting diorang.
Golongan eksekutif muda.. ^^,

TT sana-sini nanti.Syok Ah!



http://www.facebook.com/groups/myvi1.5ownerscommunity/

1 comments:

Samsung Galaxy S4 / SIV Maxis Official Launch

7:03 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Saat yang dinanti-nantikan hampir tiba.
Maxis bakal melancarkan Samsung Galaxy S4 secara rasminya pada hari Sabtu ini, 27hb April 2013.
Mesej broadcast yang sudah dimaklumkan kepada para pelanggan :

RM0. Be the 1st to own Samsung Galaxy S4 @RM1499 (RRP RM2199) with RM118/mth fee this 27/4 (Sat), 10AM to 5PM, Sunway Pyramid Convention Ctr (Level CP3). T&Cs apply.

0 comments:

Punca Kemalangan Maut Penunggang Motosikal di Federal Highway 21 April 2013

8:06 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Gempar dengan kemalangan ngeri di Federal Highway atau Lebuhraya Persekutuan KL-Selangor
Berlaku di Kilometer 10.1. Jika tak silap di kawasan Shah Alam sudah.
Lebih kurang jam 3.30pagi tadi (21 April 2013), dimaklumkan telah berlaku satu kemalangan maut yang melibatkan lebih daripada 12 orang. Menurut maklumat yang diterima, 5 maut dan selebihnya cedera (maklumat tidak rasmi).

0 comments:

Teka Teki Binatang (IQ Test)

3:00 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

According to Andersen Consulting Worldwide, around 90% of the professionals they tested got all of the questions wrong. But many pre-school children got several correct answers. Andersen Consulting says this conclusively disproves the theory that most professionals have the brains of a four year old.



Q1. How do you put a giraffe into a refrigerator?












0 comments:

Kek Lapis D Penang

10:18 PM Ruzend Mohamad 0 Comments



20hb April akan genap 4 tahun M&L Multi Enterprise... Sempena Ulangtahun penubuhan syarikat, kami akan memberikan hadiah istimewa berupa potongan harga dan produk percuma untuk pelanggan

Apa lagi? Tempahla sekarang.
Dail/sms 016 4763307 jer no ni dan bercakap dengan owner sendiri.
Kek tiada pewarna tiruan atau pengawet yang terlarang.

Tempah sekarang untuk perayaan sebelum terlambat.
Ada delivery jugak. Tak cuba tak tahu.
Nak buat tempahan untuk Kek Perkahwinan pun diterima.

<read more>

0 comments:

Saman Had Laju AES

1:26 AM Ruzend Mohamad 0 Comments


Memang aku tak puas hati jugakla kena saman AES ni. Had laju entah apa2.
80KMJ? Hello..

Melayang 300 ni.
Jika BN kalah maknanya selamat la...? Hopefully la.. Tapi pakatan boleh buat apa ja..

AES memang tak patut diteruskan!!

0 comments:

Nandos PERI-PERI Hot Ride

7:26 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Lama rasanya tak meratah ayam Nandos ni. Datang pulak satu promosi dari pada Nandos PERI-PERI Hot Ride. Macam Ohsem jer dengar. Kiranya Nandos jemput kita makan dengan naik kereta diorang lah. Barcelor drive.. hahaha..
Just fill in form ni pada Facebook mungkin anda salah sorang yang bertuah dapat menangi hadiah tu.


Who wants to ride with a hot chick?

Nando's is proud to introduce the PERi-PERi Hot Ride. We're adding a little sauce of life to your dull mornings, your office lunch breaks, your shopping trips, you name it. 

Book a PERi-PERi Hot Ride for you and a friend today. Whatever surprises we have in store for you, acomplimentary meal for 2 awaits you at your preferred Nando's restaurant.

Book now! How? Provide the following booking details in the comment box. Arrange your bookings by referring to the schedule below:

Hot Ride date: -your preferred date-
Hot Ride time: -your preferred time-
Hot Ride pick-up venue: -your preferred pick-up location-
Hot Ride Drop-off venue: -your preferred Nando's restaurant-

Here are the available dates and locations for the Hot Ride >>>

0 comments:

Belon Panas di Putrajaya 2013

8:56 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Ini dikira tahun pertama NICK pergi Hot Air Balloon yang dilangsungkan di Putrajaya. Ramainya memang tak dinafikanlah. Event macam ni seperti biasalah at Presint 2. Ada ker peluang naik belon panas ni. Nak masuk pon sangat susah. Semua gambar yang ada ni yg last day punya. Hari yang sebelumnya tak bawak DSLR. So sad. Cuma pertunjukan belon panas waktu malam memang tak dapat join, sangat cantik. Sob3. Enjoy jer lah gambar yang ada ni yer..

0 comments:

Thumbdrive Best Punya For Secure PC

3:11 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Akhirnya dapat jugak thumbdrive yang boleh lepas secure PC.

Selalunya kalu kita nak masukkan Pendrive untuk PC company atau CC ia akan prompt/minta password admin untuk install pendrive atau usb baru. But this THUMBRIVE baik punya. Terus ja connect.

So activity copy/mencuri data (jahat dengor) dapatlah dilakukan dengan bebas.

Tak ada lagi sakit kepala mau bazir duit beli Pil Chi Kit Tech Aun tu.

0 comments:

Servis Pertama 1000KM Perodua

6:22 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Akhirnya dapat jugak hantar kereta pergi servis yang pertama.
Selalunya orang akan hantar pada 1000KM pertama tapi cek tidak.
KM ke 3483 baru ada masa nak hantar, itupun member yang hantarkan.

Nak hantar kereta pergi servis biasala kena set appointment dulu (5hari sebelum)
Jika tidak, kena tunggu lama lah utk servis kereta daripada 1jam kita set appointment

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)