Kehilangan by Firman

1:58 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Kehilangan - Firman (lirik) 



Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa t’lah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

0 comments:

Last Day with EF Team : Maxis Call Centre

2:42 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Event makan-makan untuk kumpulan Evolution Force.

Tempatnya di KFC Bandar Sunway. Kebetulan last day aku untuk team office hour ni.
Makan-makan ni sudah lama so baru ada masa dan teringat utk upload atas permintaan.
Team yang baik bekerja sama. Cuma dalam team ni aku yang low experience dr yang lain.
Decide to move to other team yang sangat mencabar dan perlu byk pengalaman. Multi tasking.
Hope dengan hijrah aku ni EF akan boleh tersenarai dalam top 5 team yang berkualiti.

Seriously ni profession yang paling aku suka until now 2018 



0 comments:

M1.5OC Mini TT Shah Alam

1:05 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Bertempat di Dataran Shah Alam sebelah bawah kami berkumpul utk outing kali ni.
Walaupun ini TT pertama yang Nik join.
Tujuan join TT ni just sharing maklumat berkaitan dengan kenderaan masing2.
Apa yang terbaik boleh dikongsikan bersama.

Dalam masa yang sama, dalam TT ni boleh kenal ahli masing-masing. So, numbering ID diberikan kepada ahli yang datang. Nampak, ini budaya yang sihat. Mostly pemilik kereta adalah eksekutif muda yang ratanya 25 tahun. But I am the youngest,.. he3

0 comments:

Thursday Outing with Shafiq

9:35 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Ada ka yang pergi iCity malam Jumaat? Ada la 2-3 kerat.
Yang lain better duduk rumah dan nikmati malam Jumaat jer.. hahaha

Ni bukan modeling. Just suka2 snap jer sebab lama gak cuci tangan ni.


tak da apa dah.. bye..

0 comments:

Keputusan Penuh PRU13 Negeri Pulau Pinang

11:24 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

KEPUTUSAN PENUH PRU13 NEGERI PULAU PINANG


PARLIMEN : BN = 3 (3 UMNO) PR = 10 (3 PKR, 7 DAP)
DUN : BN = 10 (10 UMNO) PR = 30 ( 1 PAS, 10 PKR, 19 DAP)





PARLIMEN

P041 Kepala Batas
Reezal Merican Naina Merican (BN)
Majoriti Undi = 4176
Peratusan Kaum : Melayu:76%, Cina:19%, India:4%

P042 Tasek Gelugor
Shabudin Bin Yahaya (BN)
Majoriti Undi = 3042
Peratusan Kaum : Melayu:78%, Cina:15%, India:7%

P043 Bagan
Lim Guan Eng (DAP)
Majoriti Undi = 34159
Peratusan Kaum : Melayu:15%, Cina:70%, India:15%

P044 Permatang Pauh 
Anwar Bin Ibrahim (PKR)
Majoriti Undi = 11721
Peratusan Kaum : Melayu:70%, Cina:23%, India:6%

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)