DIY Hilangkan Kemik Pada Kereta

4:47 PM Ruzend Mohamad 1 Comments

Selama ni kita dilemma macam mana cara untuk hilangkan kemik pada kereta tanpa perlu hantar ke kedai.
Dengan pendedahan ni mungkin dapat membantu kita sedikit untuk melakukan sendiri pembaikan pada kita kita.

Kemik pada kereta Malaysia mungkin lebih senang hilang berbanding kereta Ford atau H2 Hummer. Ha3







Sila Tonton :
Alat diperlukan hair dryer kuasa tinggi (jika xda, parking jer tempat terik)
Dent Remover Spray



Selamat Beramal

1 comments:

SMS Percuma dari Maxis 17/06

12:20 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Goodwill for Customers

In view of the inconvenience caused by the incident, Maxis is offering all its customers nationwide FREE local SMS service (on net & off net) from 6pm on 16/6 till 11.59pm of 17/6/2013

Isu masalah rangkaian pada 15/06/2013, Maxis beri khidmat mesej percuma.
Free SMS tak termasuk SMS ke luar negara. Untuk hari ini sahaja.
Bebas SMS ke mana-mana operator di seluruh Malaysia.

0 comments:

SAMSUNG S4 LTE – SIGNAL BAR “0”

3:04 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


SAMSUNG S4 LTE – SIGNAL BAR “0”
Users who have a Samsung 4 LTE model will see a “0” bar signal on their phone when their signal strength reaches 116 dBm.
Note: There is no impact to the users who are using mobile internet.
Samsung S4 LTE
When receiver at -116 dBM
0 bar
Customer Experience
Browsing speed able to reach 3-5 Mbps. Within Maxis specs
Potential Risk
You  may complain "0" bar for signal strength display.
However, this does not impact LTE user experience.
Remarks
This is due to Samsung design to display “Zero” bar for signal strength <-110dBm

0 comments:

Persandingan Suhaina & Nabil

1:51 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Lokasi wedding ni di Pagoh
Tak jauh dari Kuala Lumpur. For me la.
Memandangkan ini kenduri cousin aku, so aku attendla jugak walaupun terpaksa drive sorang2 dalam keadaan letih. Dengan aktiviti di Penang, KL, PD and Melaka baru2 ni.

Tangkap gambar bukan sebagai fotografer, tetapi sebagai kenangan family.

Just tengok jer la k gambar2 di bawah ni..

0 comments:

Apple iOS7 - New Update [Coming Soon]

12:34 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Apple have announced the new iOS7 and details have been updated in Apple Website
Apple launched the all-new iOS 7, featuring a radically overhauled interface, new Control Center, transparent animations and more.
**The new system will be available for the iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, the iPad 2, iPad third and fourth generation, the iPad mini and the iPod touch fifth generation

 

0 comments:

Cakra Khan - Harus Terpisah

10:41 AM Ruzend Mohamad 0 Comments




Cakra Khan - Harus Terpisah






0 comments:

Keburukan Memanaskan Enjin Kenderaan

3:08 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Hobi memanaskan enjin adalah antara amalan yang sinonim dengan hampir semua pengguna kenderaan di seluruh negara. Tak kiralah sama ada pemandu kereta, lori, van, bas sekolah, kereta kebal, motosikal berkuasa rendah dan sebagainya termasuk helikopter.

Biasanya amalan ini dilakukan pada waktu pagi sebelum ke tempat kerja atau ke sebarang destinasi. Ada yang memanaskan enjin selama satu minit. Ada yang memanaskan selama 5 minit. Ada yang keluar rumah, hidupkan enjin kereta, masuk rumah, sarapan, pakai stokin, pakai kasut, kunci pintu dan baru terhegeh-hegeh masuk kereta untuk memulakan perjalanan. Makan masa dalam 15 minit juga. Golongan kaki panaskan enjin seperti itumesti bangun awal. Semua ini dilakukan kononnya demi untuk menjaga enjin. Demi untuk memastikan jangkahayat enjin panjang dan sentiasa berprestasi tip top.

0 comments:

M1.5OC Mini TT Queensbay

3:41 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Inilah antara aktiviti sempena hujung minggu and cuti di Penang.
Ini antara eksekutif muda yang gunakan MyVi 1.5 SE
Belum lagi mesra dengan mereka.
Joinla kelab kereta ni jika nak berkongsi pengalaman dan maklumat.

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)