Tabiat Buruk Yang Merosakkan Hubungan

11:55 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Pernahkah kamu sedar atau kenal pasti perkara-perkara yang dapat merosakkan hubungan antara wanita dengan lelaki? Jangan terus menyalahkan si dia ketika hubungan yang kamu jalin tidak berjalan sempurna. Kita juga perlu memperbetulkan diri kita, mungkin salah satu penyebabnya adalah tabiat buruk yang kita tidak sedar selama ini. Tabiat buruk apa saja yang dapat merosakkan hubungan?
Berikut penjelasannya. 

0 comments:

Tips Buang Rasa Cemburu

2:24 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Perasaan cemburu wajar dirasakan bagi siapa saja yang menjalinkan sebuah hubungan. Cemburu sering disebut-sebut sebagai bumbu cinta. Namun, jika rasa cemburu itu sudah berlebihan justru akibatnya akan membuat hubungan tersebut goyah. Jadi, daripada hubungan yang telah dijalin hancur hanya dengan rasa cemburu, mari ketahui tips2 berdamai dengan rasa cemburu dibawah ini.

0 comments:

Pelajar Hilang Selepas ke Tandas

5:24 PM Ruzend Mohamad 0 Comments



SUNGAI PETANI – “Pulanglah, ibu tak marah. Kami cukup risaukan keadaan kakak. Kalau ada dekat sini, baliklah segera. Ibu bimbang sampai tak dapat nak lelapkan mata," luah Zarina Mohd Noor, 39, yang mencari anak keduanya, Fatin Afifah Mohd Fazli, 16, sejak disedari hilang, petang kelmarin.

Zarina berkata, ketika kejadian, Fatin Afifah bersama anak sulung, Mohd Amirul Mukhlis, 17, dalam perjalanan ke Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Khir Johari di mana kedua-duanya belajar di sekolah berkenaan.

0 comments:

Video : Fizo Lamar Mawar Di Pawagam

5:13 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Petaling Jaya: Pelakon dan pengacara Fizo Omar, 28, mengumumkan bakal melangsungkan pernikahan dengan gadis pilihannya, Mawar Abdul Karim, 24, pada 10 November depan di kediaman keluarga perempuan di Country Heights, Kajang.
Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar berkata, majlis pertunangan dengan Mawar diadakan sehari sebelum itu pada waktu dan lokasi sama. 
“Insya-Allah jika semua berjalan lancar kami akan bertunang pada 9 November jam 9 pagi di kediaman keluarga Mawar dan bernikah pada keesokan hari juga pada waktu dan lokasi sama.

“Kedua-dua majlis ini disiarkan secara langsung menerusi slot Nasi Lemak Kopi O di TV9,” katanya pada sidang media selepas gimik melamar Pengurus Pemasaran Tudung Fareeda itu di pawagam Cathay e@Curve, Mutiara Damansara, di sini, semalam.

FIZO memberi bunga ketika melamar Mawar di pawagam Cathay e@Curve, Mutiara Damansara, semalam.

0 comments:

PACG Putrajaya : Myvi 1.5 Owners Community

11:04 PM Ruzend Mohamad 4 Comments

Akhirnya ada masa jugak untuk upload gambar Convoy TT ke Putrajaya Autoshow Convoy Gathering (PACG). Rugi jugakla tak join aktivi ni kan. Meriah kot. Hahaha..

Putrajaya Autoshow, Convoy & Gathering
19 Oktober 2013, MoF Putrajaya.

1. MAOC (My Alza Owners Club) – 150
2. KE 70 COMMUNITY – 250
3. MyForte / Forte Owner Club – 180
4. SIC (Saga Iswara Club) – 100
5. WPC (Waja Proton Club) – 100
6. PREVEC (Preve Club) – 100
7. TAVAC (Toyota Avanza Cub) – 70
8. VIVAC (Viva Club) – 70
9. HCOC (Honda City Owner Club) – 60
10. WOC (Wira Owners Club) – 60
11. M1.5OC (MYVI 1.5 Owners Community) – 60
12. PPOC (Proton Persona Owners Club) – 50
13. WOC (Wira Owners Club) – 60
14. MYSAT (Malaysian Satria Club) – 50
15. TVT (Toyota Vios Tunner) – 50
16. TPCC (The Persona Club Com) – 50
17. MY STREAM CLUB – 50
18. Estima TCR Bean Group – 40
19. WAPC (Wira Aeroback Performance Club) – 40
20. NEO GROUP OF PUTRAJAYA – 40
21. PNGL (Pemilik Nissan Grand Livina) – 30
22. KPIM (Kelab Pemilik Innova Malaysia) – 30
23. BMW Malaysia – 30
24. SAVOC (Savvy Owners Club) – 30
25. PROPERD (Proton Perdana) – 30
26. EOCM (Exora Owners Club Malaysia) – 30
27. MyESTIMA CLUB – 20
28. ALPHARD OWNER – 20
29. CEC (Chery Eastar Club) – 20
30. TCCM (Toyota Camry Club Malaysia) – 20
31. G2OC (GEN 2 Owners Club) – 10
32. AXTAC (AX Tiara Club) – 10
33. PROPERS (Proton Persona Community Club) – 10
34. TDM (Three Diamond Member) – 10

Atas merupakan kelab yang menjayakan event ni. Tetapi sambutan nya lebih daripada yang dicatatkan.
MyVi 1.5 Owners Community adalah kelab No.1 di Malaysia yang exclusive untuk MyVi 1.5 dan satu-satunya kelab myvi yang dapat menyertai event ini.
Kalau aku cerita panjang2 hangpa baca dak?
Baca la sikit noh.. Baru tahu perjalanan event ni.

Cara untuk save gambar : open new tab = CTRL + CLICK

4 comments:

Simple Photoshoot with Afadz at Pavilion

9:17 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Model : Afadz
Photographer : Ruzend
Location : Pavilion

At last ada masa jugak nak update blog kali ni betul2 bz... sampai tak ada msa nak update blog...
Dah bersarang dah nampaknya..

0 comments:

45 Perkara atau Fakta Paling Pelik Tentang Seks

8:50 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

45 perkara paling pelik tentang seks ini hanya untuk dikongsi bersama. Ada yang boleh dipercayai dan ada yang tidak. Anda fikir-fikirkan lah..ok layan

  1. 85% daripada orang lelaki yang meninggal dunia akibat serangan jantung ketika melakukan hubungan seks didapati telah menipu isteri-isteri mereka. teruk betul mati akibat jurang la tu...ish2..
  2. Kesan santai seks adalah 10 kali lebih berkesan daripada Valium. Apa itu Valium? ia adalah sejenis ubat.
  3. Kira-kira hanya 1% wanita dapat merasai nikmat klimaks melalui rangsangan payudara sahaja. Andakah anda tergolong dalam 1% itu.
  4. Janggut atau Rambut seorang lelaki akan cepat memanjang sekiranya dia memikirkan tentang sex. Siapa yang janggut cepat panjang tu jagalag..hehehe
  5. Bulu kemaluan palsu telah diciptakan pada abad ke-14 oleh seorang pelacur untuk membuang atau menhindarkan kutu, kemudian mereka menggunakannya untuk menyembunyikan penyakit "symptoms of syphilis". Apa itu symptoms of syphilis ianya adalah sejenis penyakit kelamin.

0 comments:

3 Khabar Shampoo dan Perapi Rambut Gadis

12:03 PM Ruzend Mohamad 0 Comments


Dalam penjagaan kecantikkan, pasti ada ada khabar-khabar yang kita dengar dan buatkan kita runsing. Salah satunya adalah khabar angin berkaitan penggunaan shampoo dan perapi pada rambut kita. Begini yang sebenarnya:

0 comments:

Second Night Portrait di Putrajaya

11:23 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Ini sequel dari snap minggu lepas.
Takda masa nak tengok gambar ni... Apa lagi edit..
Just masukkan watermark saja and lite2 edit..
Kalau custom album utk wedding iyorla kalau edit pon.. haha
 Cer teka ni siapa?

hahaha.. klik la..

0 comments:

Tips Untuk Si Rambut Kerinting

3:35 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Jangan rasa kecewa kalau kamu memiliki rambut kerinting. Memang penjagaannya lebih rumit sedikit dari rambut lurus. Tapi elegannya, rambut jenis ini membuat kamu kelihatan lebih feminin, ok. Kamu perlu menyediakan diri dengan trik tertentu untuk menjaga rambut kerinting saja.

Sexy effect dapat kamu tunjukkan dengan rambut kerinting yang indah terurai. Tapi, kelemahannya adalah rambut kerinting lebih mudah kering dibandingkan dengan rambut lurus. Hal ini terjadi kerana helaian rambut terbuka yang akhirnya menyebabkan tiap helai rambut kehilangan kelembapannya. Oleh kerana itu, ikuti tip berikut:

0 comments:

Mana Mak?

5:46 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

MANA MAK???

Renung2kan....Cerita ini dikongsi daripada Hussamuddin Bin Haji Yaacob kepada staffnya dan untuk anda semua.

Jam 6.30 petang.
Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama.

Ayah baru balik dari sawah.
Ayah tanya Mak, “Along mana?’
Mak jawab, “Ada di dapur tolong siapkan makan.”
Ayah tanya Mak lagi,” Angah mana?”
Mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.”
Ayah tanya Mak, “Ateh mana?”
Mak jawab, “Ateh, Kak Cik tengok tv dengan Alang di dalam?”
Ayah tanya lagi, “Adik dah balik?”
Mak jawab, “Belum. Patutnya dah balik. Basikal adik rosak kot. Kejap lagi kalau tak balik juga jom kita pergi cari Adik.”

0 comments:

Night Potrait : Iftyazani

5:33 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Kali ini nak cuba balik tangkap gambar potret malam.
Dah lama tinggal sejak busy dengan kerja baru.
Nak belajar tak da sapa yang nak ajarkan kita.
So ber eksperiment dengan situasi sajalah

0 comments:

Crack untuk Adobe Photoshop CS5 Extended 32-Bit

6:57 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Adobe Photoshop CS5 Extended

Bagi anda yang tidak mempunyai lesen software yang sah boleh cuba cara ini.

-> For Invalid Serial Number Problem Apply The Crack Given according to your OS.
-> Kepada pengguna yang hadapi masalah Nombor Siri Tidak Sah, cuba gunakan crack yang dberikan ini untuk untuk perisian kamu.

CRACK FOR INVALID SERIAL NUMBER (32-bit) PROBLEM
Note: This Crack Is Only For 32-Bit Windows
CRACK UNTUK NOMBOR SIRI YANG TODAK SAH (32-bit)
Nota : Crack ini cuma untuk Windows 32-Bit

0 comments:

Minggu Lepas di Kolumpor! (KL)

5:59 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Setelah sekian lama tak jejak kaki di Kolumpor ni..
Alasannya tak suka tempat sesak, susah parking, malas naik public transport.
Sebelum tengok gambar dengar story dlu na.
*kalau malas dengar tengok jer la gambar*

Perginya bertiga, nama siapa itu rahsia. hahaha..
Sampai saja area Bandaraya KL plan parking di Times Square..
Habis setengah jam lebih cari parking dalam TS, lastly pedup and kluar dr TS..

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)