Fakta Mengenai Kemaluan Lelaki

8:49 AM RuzendStudio 0 Comments

Wanita sememangnya jauh lebih mengambil berat tentang bahagian badannya terutamanya bahagian sulit mereka. Kitaran haid juga dicatatkan untuk memudahkan mereka. Sedikit perubahan pada badan pasti akan diketahui dengan pantas. Tetapi sejauh mana lelaki kenal bahagian badan mereka terutamanya alat sulit mereka sendiri?

Berikut merupakan beberapa fakta mengenai alat sulit lelaki yang mungkin mereka sendiri tidak tahu!

0 comments:

Perodua GMB Advanced: Modifikasi Perodua Myvi 1.5 dan Teknologi Telematik

3:15 PM RuzendStudio 0 Comments


Perodua GMB (Global Model B – Segment) Advanced dibina selari dengan minat mereka yang gemarkan modifikasi. Perodua Advanced adalah contoh modifikasi yang boleh dilakukan pada Perodua Myvi. Beberapa perubahan estetik dilakukan pada lampu depan dan belakang serta bampar depan dan juga belakang (Myvi facelift?).

0 comments:

Azim Mocky : Grand Brilliance Audition

6:49 PM RuzendStudio 0 Comments

Hujung minggu ni pulak turun ke Sri Pentas TV3 untuk audition Grand Brilliance di Media Prima.
Boleh tahan lah yang datang audition tu..
Dari baby kecil yang berusia 3 tahun, orang OKU hinggalah mak cik si penjual susuk..
Hahaha.. Macam2 ragam di sana.. Sekarang kan musim cuti sekolah, so ramailah dapat tengok budak2 sekolah yang trut join..

So kita ni memang tak joint lah.. Cuma sekadar teman kawan berdua ni saja untuk audition.. Dalam audition tu jumpa lah jugak budak sekampung, wat donno ja kat aku.. Biarlah.. hahaha

Alhamdulillah.. Terpilih jugak mereka berdua untuk sesi kali ini..
Tahniah Azim dan Farhan..
So bila lah aku boleh start jadi Manager kau Azim? hahahaha...

0 comments:

KLIP FESYEN : MAJALAH REMAJA (KARANGKRAF)

10:34 AM RuzendStudio 0 Comments

Hai semua. Di sini siapa yang berminat tentang fotografi & fesyen?
Mesti ramai kan? Dalam ramai-ramai yang suka fotografi & fesyen tu, mesti ada ramai jugak kan yang malu-malu nak expose kan diri tu pada pihak luar ataupun awam kan?
Mesti punyalah.. Keyakinan diri tu kita takkan rasa kalau kita tak cuba untuk nampakkannya melalui fotografi. Mungkin kita nampak diri kita tak cantik, tak handsome.. Sbb dari kecil sampai besar kita tengok cermin muka yang sama jer.. Tapi bagi orang lain mungkin kamu sangat gojesss.. #ehhh

0 comments:

Kecilkan Perut Buncit Dengan Makanan

9:31 AM RuzendStudio 0 Comments

CARA MENGECILKAN PERUT BUNCIT DENGAN MAKANAN

Mempunyai perut buncit jelas bukan sesuatu yang menawan. Apatah lagi bagi para gadis yang ingin selalu menampakkan dirinya kelihatan langsing dan seksi. Perkara tersebut juga akan membuatkan kamu berasa kurang yakin dengan diri sendiri. Perut yang ramping dah tentunya nampak lebih menawan dan membuatkan kamu bertambah yakin dengan diri kamu sendiri.

Persoalannya sekarang bagaimanakah cara untuk mengecilkan perut yang buncit itu? Adakah ia cukup sekadar dengan bersukan sahaja? Sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan perut yang rata, salah satunya dengan melakukan senaman tertentu seperti sit up, kemudian diet juga boleh buatkan tubuh lebih ramping.

Apa pun, mungkin selama ini kamu menganggap bahawa semua jenis makanan boleh membuatkan badan menjadi gemuk, tetapi tanggapan itu salah sama sekali. Ada beberapa jenis makanan yang mampu membakar lemak dan kalori serta mampu mengecilkan perut dan membuatkan tubuh menjadi langsing. Berikut ini adalah jenis makanan yang berguna dalam pelan mengecilkan perut dan melangsingkan tubuh badan kamu.

0 comments:

Allahyarham Ahmad Ammar Ahmad Azam

1:56 PM RuzendStudio 0 Comments

Ahmad Ammar Ahmad Azam pelajar Malaysia dimuliakan di Turki. Dilaman Sosial, video kenangan Ahmad Ammar menjadi perkongsian sehinggakan individu boleh sebak dan mengalirkan air mata jika menonton kisah perjalanan pemuda yang berusia 20 tahun itu. Untuk info, Ahmad Ammar telah pun meninggal dunia pada 2 November 2013 jam 1.30 petang akibat dilanggar ambulan ketika melintas jalan di Istanbul, Turki. Jenazah Ahmad Ammar dimuliakan di Turki kerana beliau merupakan pemuda yang banyak berjasa kepada masyarakat dan juga dalam ilmu agama dan aktif dalam berdakwah. Selain itu, pada usia semuda itu beliau telah menyertai pelbagai misi kemanusiaan di beberapa negara di dunia seperti di Syria dan sebagainya. Ahmad Ammar juga pernah berhasrat untuk mati Syahid dalam kehidupannya. Namun, kematiannya akibat kemalangan jalan raya pada 2 November lalu telah menyebabkan beliau digelar sebagai  “Syahid yang tertangguh” oleh para sahabatnya.


Biodata Ahmad Ammar Ahmaz Azam
Ahmad Ammar Ahmad Azam yang berusia 20 tahun merupakan pelajar cemerlang tahun dua bidang sejarah di Marmara University (Goztepe) Istanbul. Ahmad Ammar telah kembali ke rahmatullah pada petang Sabtu 2 November 2013 akibat kemalangan jalan raya. Beliau merupakan anak keempat dan satu-satunya anak lelaki Tuan Haji Ahmad Azam Abd Rahman, mantan Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM). Beliau juga merupakan pelajar  cemerlang SPM 2010 di Maktab Tentera Diraja dan memilih menyambung pengajian dalam bidang Sejarah di Turki...lagi

0 comments:

Portrait : Rahmat Annur

9:26 AM RuzendStudio 0 Comments

 Kali Pertama kita berbual Bersama
Ak tahu kita akan terus menjadi teman.
Persahabatan kita telah terus berkembang
Dan aku akan berada di sini untuk kau sampai akhirnya.

Kau sentiasa mendengar apabila aku berduka
Dan membantu mengeringkan air mata dari muka aku.
Kau hilangkan kesedihan aku
Dan meletakkan kebahagiaan di tempatnya.

Aku rasa ini adalah cara aku mengatakan terima kasih
Kerana membimbing aku apabila aku jatuh.
Terima kasih sekali lagi kerana menjadi rakan yang baik
Dan berada di sini dengan saya melalui itu semua itu.

Saya sedar. Semua itu dah berlalu.

0 comments:

Far East : Indoor Shoot

12:14 PM RuzendStudio 0 Comments

Model kali ni untuk eksperiment doodles photoshop pulak..
Baru nak belajar tentang doodles ni..
So sesiapa yang ada kepakaran jomla share..

0 comments:

1001 Manfaat Bawang Putih dan Kandungan Gizinya

9:51 AM RuzendStudio 0 Comments


Bawang putih banyak digunakan sebagai ramuan asas memasak yang tidak boleh ditinggal dalam setiap masakan. Akan tetapi, selain digunakan sebagai ramuan masakan, bawang putih juga berkhasiat sebagai ubat-ubatan untuk berbagai macam penyakit.

Bawang putih dalam keadaan mentah mengandungi senyawa sulfur termasuk zat kimia bernama Alliin. Ketika bawang putih dimemarkan/dihaluskan, zat aliin yang sebenarnya tidak berbau akan terurai. Dengan dorongan enzim Alinase, Aliin terpecah menjadi Alisin, Amonia, dan asam piruvat. Bau tajam Allicin disebabkan kandungan zat Magnesium. Aroma khas ini bertambah menyengat ketika zat Magnesium (sulfur) dalam alisin diterbangkan ammonia ke udara, sebab ammonia mudah menguap. Senyawa alisin berkhasiat menghancurkan pembentukan pembekuan darah dalam arteri, mengurangi gejala diabetes dan mengurangi tekanan darah.

Selain alisin, bawang putih juga memiliki senyawa lain yang berkhasiat ubat, iaitu alil. Senyawa alil paling banyak terdapat dalam bentuk dialil-trisulfida yang berkhasiat memerangi penyakit-penyakit degeneratif dan mengaktifkan pertumbuhan sel-sel baru.

Nilai Kandungan Gizi Bawang Putih Mentah per 100 g (3.5 oz)
  • Tenaga 623 kJ (149 kcal)
  • Karbohidrat 33,06 g
  • Gula 1.00g
  • Diet serat 2,1 g
  • Lemak 0,5 g
  • Protein 6,39 g
  • Beta-karoten 5 mg (0%)
  • Thiamine (Vit. B1) 0,2 mg (15%)
  • Riboflavin (Vit. B2) 0,11 mg (7%)
  • Niacin (Vit. B3) 0,7 mg (5%)
  • Asam pantotenat (B5) 0,596 mg (12%)
  • Vitamin B6 1,235 mg (95%)
  • Folat (B9 Vit.) 3 mg (1%)
  • Vitamin C 31.2 mg (52%)
  • Kalsium 181 mg (18%)
  • Zat Besi 1,7 mg (14%)
  • Magnesium 25 mg (7%)
  • Fosfor 153 mg (22%)
  • Kalium 401 mg (9%)
  • Sodium 17 mg (1%)
  • Seng 1,16 mg (12%)
  • Mangan 1,672 mg
  • Selenium 14.2 mg

Sumber: USDA Nutrient database

Nah, setelah kamu mengetahui kandungan yang terdapat dalam baunya bawang putih, maka kamu perlu tahu juga apa saja manfaat dan khasiat bawang putih. Berikut ini penjelasannya.

0 comments:

10 Sumber Makanan Yang Terbaik Untuk Lelaki

12:07 PM RuzendStudio 0 Comments

Pada hari ini kita boleh tengok pelbagai produk kesihatan seks untuk lelaki berada dipasaran. Namun, adakah kesemua dari produk kesihatan itu mendapat pengesahan dari doktor yang bertauliah? Mungkin juga akan ada kesan sampingan yang tidak kita ketahui pada masa hadapan.

Naluri seks atau Libido semestinya amat penting kepada golongan lelaki begitu juga kepada wanita. Kunci untuk lelaki yang bertenaga adalah peredaran darah yang lancar. Jadi, untuk mendapatkan peredaran darah yang lancar lelaki perlulah mengamalkan pemakanan yang kaya dengan asid lemak seperti ikan. Paling disyorkan adalah ikan Salmon dan ikan Tuna.

Dalam pemakanan harian juga perlu ada multivitamin dan mineral dimana kedua-dua ini baik untuk fungsi saraf kemudiannya membantu untuk peredaran darah yang lancar.


Bawah merupakan 10 Sumber Makanan  Untuk Menjadi Lelaki “Gagah Perkasa”

0 comments:

Photoshoot : Andika Putera

10:51 AM RuzendStudio 0 Comments

Model : Andika Putera
Fashion : Hipster
Photographer : ruzend.com

Note : If you wish to download some picture here please click CTRL button and CLICK the pictures simultaneously.

0 comments:

Klip Fesyen Class : Pelajar UNISEL

1:13 PM RuzendStudio 0 Comments

Ini antara KLIP-KLIP FESYEN yang berjaya cari untuk kali ini.
Sama untuk ruangan klip fesyen majalah ataupun modeling.

0 comments:

BMW 528i : Polis DiRaja

12:02 PM RuzendStudio 0 Comments

Just menarik minat untuk share gambar kereta Polis yang rare sikit.
Memang adalah kereta mewah Polis. Tetapi untuk kegunaan DiRaja sahaja..

Y.T.M Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Negeri Kedah Darul Aman



0 comments:

Yuri : Dance Style Shoot

9:06 PM RuzendStudio 0 Comments

Shoot ni lain sikit dari yang lain..
Tema ala-ala dancers.
Dia berasal daripada Sabah.
Sampai ke malam outing photoshoot ni memandangkan 3 model pada hari ni.
Lokasi shoot di kawasan Bukit Bintang berdekatan Pavilion dan Starhill Gallery.
Talent : Yuri
Location : Bukit Bintang


0 comments:

First Photoshoot Experienced - Sukie

4:41 PM RuzendStudio 0 Comments

Talent : Sukie
Location : Bukit Bintang
DSLR : Nikon + Prime Lens (no flash)

Katanya ini photoshoot yang pertama dia buat.
Tapi hasilnya? Tengoklah..

Klik gambar jika nak tengok dengan jelas..


0 comments:

Photoshoot "Mocky Jonas" Taman Tasik Perdana

10:12 AM RuzendStudio 0 Comments

Talent : Mocky Jonas
Photographer : ruzend.com
Location : Botanical Lake Garden, Kuala Lumpur.
Timestamp : 3.30PM, 9th November 2013

At last ada peluang untuk bergambar bersama.

0 comments:

Talent : Hermie Ismail

5:09 PM RuzendStudio 0 Comments

Credit to Hermie's Photographer, Aqief Norziaman
Talent : Hermie Ismail
Location : Banguna Lama, Kubang Kerian, Kelantan
Colour/Tone Edit : ruzend.com

0 comments:

Untuk satu Shot with Ziezan : Jusco Tebrau City

11:55 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Tahun lepas datang hujan jugak sama macam tahun ni.
So tak dapat nak bergambar outdoor..
Teringin jugak nak berjalan2 di Danga Bay dengan Hutan Bandar JB..

Ini jer lah yang sempat..
Sedar tak sedar separuh Johor kita pusing. Kluang, Pontian, Johor Bahru n blablabla.. Isi minyak 20 hinggit ja..

Salah satu gambar ni for sure untuk Majalah Remaja.
Alang2 kan.. Tapi tak tahu nak pilih yang mana.. -.-"

Hope dapat jumpa lagi..
Adios Amigos!

0 comments:

Gayakan Rambut Dalam Masa Singkat

10:09 AM Ruzend Mohamad 0 Comments

Morning rush memang kadangkala buatkan kita lupa untuk menjaga rambut. Penampilan ketika pergi ke kelas jadi tak menarik, uolss hahaha. Padahal kamu boleh jer buat hairstyle yang menawan dalam waktu yang singkat.

Dry Shampoo
Ada beberapa cara mudah yang boleh kamu cuba, iaitu:

0 comments:

Belakang Tabir : Be Yourself (Remaja)

5:31 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

Alhamdulillah, selesai jugak kempen Be Yourself Majalah Remaja kali ini.
Sambutan yang menggalakkan daripada pembaca Majalah Remaja walaupun dalam keadaan hujan lebat sekarang ini.

Gambar kurang kualiti sedikit sebab tak dapat nak gunakan flash.
Nanty mengganggu pulak.
Berikut antara gambar2nya

0 comments:

Casting BE YOURSELF : Majalah Remaja (Photoshoot)

12:08 PM Ruzend Mohamad 0 Comments

'Be Yourself' kini kembali!
Hai korang,

Kini kempen BE YOURSELF kembali lagi!


Tak kira macam mana sekalipun rupa dan fizikal kamu, gemuk, kurus, pendek, tinggi, berkulit gelap atau cerah semua layak dan boleh membuat penampilan di dalam Majalah REMAJA ruangan BE YOURSELF asalkan kamu yakin dan percaya dengan kelebihan diri sendiri.

REMAJA memerlukan 40 orang pembaca yang TIDAK PERNAH menyertai kempen “Be Yourself” untuk hadir dan rasai sendiri pengalaman berposing seperti seorang model di dalam Majalah REMAJA

TARIKH : 1 November 2013
WAKTU : 2.30 Petang – 6.00 Petang
TEMPAT : Studio F, Kumpulan Media Karangkraf Seksyen 15, Shah Alam

0 comments:

Labels

2D (1) 3D (1) advertising (1) Automotive (2) bahaya (1) berita (4) Blackberry (1) bridal (1) buletin (3) contest (1) credit (1) dinner (2) eez (2) events (20) fakta (1) fesyen (2) forward (1) fotografi (61) funny (4) HDR (1) healthcare (6) hiburan (1) hukum (1) info (71) info sihat (6) islamik (3) jalan jalan (25) joke (7) joke ilmiah (2) journalism (1) Kajian (2) kaki gym (2) karaoke (4) KBU (1) keypoh (3) khasiat (2) kid song (1) Komunikasi Korporat (2) konvokesyen (2) Lawak (3) learn (9) Lirik (18) lyrics (10) makan (4) male talent (31) maskulin (5) modeling (2) modeling events (10) moto (4) music cover (1) my story (1) MyVi TT (3) Naruto Manga (6) news (2) oscar (1) party (1) Pendidikan (2) penjagaan diri (7) penjagaan lelaki (6) Perodua (1) personal (1) phone (1) Photographer (1) photoshoot (34) politik (3) press (2) rahsia lelaki (2) rahsia wanita (1) religious (1) research (2) resipi (1) santai (4) seks (1) selebriti (1) sinopsis filem (2) SKMM (4) story (34) suka-suka (15) talent (21) technology (2) TIPS (20) travelog (7) trip (6) troubleshooting (1) tutorial (2) wafi (1) wedding (11) wishes (2)